(AFP)
(AFP)

Kopija Majkla Ovena „pocepala“ odbranu Barse, ali Katalonci imaju više života nego pameti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 23:13

Biće polemike oko detalja iz nadoknade kad je prvaku Španije poništen gol

Kao Majkl Oven na Mundijalu u Francuskoj. Prošlo je 25 godina od sjajne utakmice Engleska – Argentina kad je tadašnji as Liverpula u nastajanju poput šila prolazio kroz odbranu Južnoamerikanaca, da bi se njegova kopija (zasad samo bleda) pojavila na Los Karmenesu i „cepala“ odbranu Barselone, samo što ni izvanredno izdanje Brajana Saragose nije bilo dovoljno da povratnik u Primeru na zatvaranju devetog kola uzme meru favoritu – 2:2.

Meč će dugo pamtiti upravo 22-godišnji krilni napadač povratnika u elitu, pošto je dvaput probio kao da ga niko ne čuva. A i oni što su pokušavali nisu se proslavili. Zato Saragosa jeste, zaličivši na trenutke na Ovena.

Izabrane vesti

Najpre pošto je lopta krenula sa centra, a prvak države „zakasnio“ na utakmicu, da bi već u 17. sekundi savladao Ter Štegena, za najbrži gol koji su Katalonci primili u prvenstvu od početka 21. veka. I to mu nije bilo dosta, nego je nešto kasnije doslovce nasamario Žila Kundea pošto je na snimcima Francuz izgledao izgubljen u prostoru i vremenu napsram raspoloženog Brajana. Ispostavilo se da je iz samo dva šuta u okvir gola – toliko je Granada imala za celu utakmicu – najnižiji fudbaler u Primeri, momčić od 162 centimetara je razneo odbranu Barselone, toliko hvaljenu prošle sezone.


Najbolje svedočanstvo tome je da je dosad primila deset golova na prvih devet utakmica, dok je u minulom prvenstvu prošla 31 utakmica pre tog „dostignuća“. Mogao je da bude još jedan u mreži Ter Štegena, ali mu je pred kraj meča saveznik bila stativa.

Na suprotnoj strani, neprepoznatljivo je delovala Barsa. Em joj je nedostajao povređeni Robert Levandovski, em je bila u šoku usled ranog zaostatka, ali kad je počela da ubrzava krenula je da generiše šanse i posle zicera Žoaa Feliksa uspela da prepolovi minus. I to zahvaljujući Portualcu koji je, praktično, asistirao Laminu Džamalu i omogućio talentu da postane najmlađi strelac u istoriji Primere (16 godina i 87 dana).

Taj istorijski poodak dao je Ćavijevom timu entuzijazam da napada, lopta je bila u nogama gostiju, Granada skoro da nije prelazila centar (osim tog zicera Saragose) i Barsa je krenula po još jedan preokret, nalik onima protiv Viljareala i Selte. Tad jeste uspela u završnici da iščupa pobede, da bi ovoga puta stigla samo do poravnanja rezultata preko Serđi Roberta.

Čak je postigla Barselona i treći gol, ubacio je loptu u mrežu Žoao Feliks, ali je pogodak poništen usled procene arbitara da je prilikom centaršuta Feran Tores bio u ofsajdu. Jedno je sigurno: tokom pauze prostor za polemike će biti neograničen. Makar koliko i onaj koji su Barsini defanzivci ostavili Brajanu Saragosi.


ŠPANIJA 1 – 9. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Almerija 3:0 (1:0)

/Guruzeta 10, Garsija 63, Sanset 81/

Subota

Kadiz - Đirona 0:1 (0:0)

/Garsija 59/

Real Madrid - Osasuna 4:0 (1:0)

/Belingem 9, 54, Vinisijus 65, Hoselu 70/

Majorka - Valensija 1:1 (1:1)

/Rodrigez 5 - Dijego Lopez 45+3/

Sevilja - Rajo Valjekano 2:2 (0:2)

/Sou 50, En Nesiri 90+6 - Valentin 21, Alvaro Garsija 26/

Nedelja

Viljareal - Las Palmas 1:2 (0:1)

/Đerar Moreno 90+2 - Koko 45+2, Kardona 51pen/

Atletiko – Sosijedad 2:1 (1:0)

/Lino 22, Grizman 89 pen – Ojarsabal 73/

Alaves – Betis 1:1 (1:1)

/Beljerin 35 ag – Peres 32/

Selta – Hetafe 2:2 (2:2)

/Bamba 24, Strand Larsen 43 – Majoral 2, Grinvud 33/

Granada – Barselona 2:2 (2:1)

/Saragosa 1, 29 – Džamal 45+1, Roberto 86/



tagovi

Lamin DžamalBarselonaGranada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara