Huan Mata i David Silva (Foto: ©Reuters)
Huan Mata i David Silva (Foto: ©Reuters)

Koracima Davida Silve: Huan Mata se posle 11 godina vraća u Španiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 13:56

Iskusni vezni fudbaler neće produžiti ugovor sa Mančester Junajtedom

Za penziju je još rano, Huanu Mati su tek 33 godine i veruje Španac da ima još mnogo toga da ponudi, ali nema i minutažu da to i dokaže. Iskusni ofanzivni vezni fudbaler se ove sezone našao na marginama u Mančester Junajtedu, zbog čega je rešio da po završetku iste okonča boravak na Old Trafordu.

Mati ugovor sa mančesterskim klubom ističe na kraju sezone. Kako u klubu ne računaju ozbiljno na njega, teško da će mu ponuditi nastavak saradnje, ali čak i da do toga dođe, Španac će prema navodima britanskog Atletika sasvim izvesno napustiti klub kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da će se Mata po isteku ugovora sa Junajtedom vratiti u Španiju odakle interesovanje pokazuje nekoliko prvoligaških klubova. Tako bi 33-godišnjak krenuo koracima nekadašnjeg saigrača iz Valensije Davida Silvedelili svlačionicu četiri sezone - koji je posle deset godina napustio gradskog rivala Mančester Siti i pojačao Sosijedad u avgustu 2022.

Mata je na Ostrvu već jedanaest godina. Iz Valensije je leta 2011. stigao u Čelsi za nešto manje od 27.000.000 evra i za dve i po godine u londonskom klubu osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i FA Kup. Početkom kalendarske 2014. prešao je u Junajted sa kojim je osvojio po još jedan trofej Lige Evrope i FA kupa, kao i Liga Kup i engleski Super kup.

Španac ove godine nema gotovo nikakvu ulogu u timu Ralfa Rangnika, nije je doduše imao ni prethodno kod Olea Gunara Solskjera, zbirno je od starta sezone odigrao 170 minuta u svim takmičenjima, pa je za očekivati da narednog leta na drugom mestu nastavi karijeru.


tagovi

Huan Mata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara