Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Korak bliže saradnji: Flik razgovarao sa Dekom i Krkićem, utisci pozitivni

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 09:13

Čeka se Ćavijev sastanak sa rukovodstvom Barselone koji je planiran početkom sledeće nedelje

Činilo se da će Ćavi i Barselona ipak nastaviti saradnju i sledeće sezone, ali izgleda da nekadašnji kapiten i Đoan Laporta nikako ne mogu da se usaglase oko ciljeva. Mladi trener je nedavno javno pričao o lošoj finansijskoj situaciji kluba i pozvao navijače Barselone da budu strpljivi po pitanju osvajanja trofeja, što je navodno zasmetalo predsedniku, koji je nakon uspešnog ubeđivanja da ostane, sada rešen da smeni Ćavija.

Pisali su španski mediji da je Ćavi odluku o ostavci najavljenoj u januaru promenio nakon aprilskog sastanka sa Laportom, kada je svom poslodavcu rekao da veruje u tim kojim raspolaže i da bi Katalonci naredne sezone mogli da budu konkurentni Realu u borbi za titulu. Drugačiji istup u javnosti, međutim, razbesneo je prvog čoveka kluba i sada se ponovo naširoko priča o Ćavijevom odlasku. Konačna odluka očekuje se nakon poslednje utakmice sezone, sa Seviljom u nedelju, odnosno početkom sledeće sedmice kada će se trener sastati sa klupskim rukovodstvom.

Izabrane vesti

Katalonski radio RAC1 navodi da sastanak neće biti kao prethodni, u "četiri oka", već će Laporta ovaj put imati i "pojačanja" u vidu najbližih saradnika: potpredsednika Rafaela Justea, sportskog direktora Deka i njegovog pomoćnika Bojana Krkić i članova upravnog odbora Đoana Solera i Enrika Masipa. Planirano je da prvo Deko podnese izveštaj sezone, nakon čega bi svi zajedno analizirali stavke "za" i "protiv" Ćavijevog ostanka u klubu.

S obzirom na to da je zimus i sam rekao da je ekipi potrebno novo lice na klupi, deluje da je rastanak sve bliži i da, zapravo, vodeći ljudi u klubu samo traže način da prođu što jeftinije tom prilikom jer navodnu u slučaju otkaza Barselona mora da plati Ćaviju 20.000.000 evra.

Sva dešavanja na Nou Kampu poslednjih meseci pomno prati Hansi Flik, koji odavno figurira kao prvi izbor Laporte za Ćavijevog naslednika. Nemac je već odbio poziv da se vrati u Bajern, a potom i da preuzme Čelsijev tim, jer navodno ima ogromnu želju da radi u Barseloni. Pomenuti RAC1 prenosi i da je Flik pre nekoliko dana imao telefonski razgovor sa Dekom i Krkićem i da su utisci sportskog direktora Katalonaca i njegovog pomoćnika veoma pozitivni.

Podsetimo, Flik je bez angažmana od septembra 2023, nakon dve godine provedene u ulozi selektora Nemačke. Kako stvari stoje, uskoro će se ponovo naći u sportskoj opremi i na treninzima.


tagovi

BarselonaHansi FlikĆaviDekoBojan KrkićĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara