Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kordoba spektakularnim golom Vege za preokret spustila zavesu

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.01.21. | 04:39

Gosti prelepim pogotkom u sudijskoj nadoknadi stigli do trijumfa u susretu bez rezultatskog značaja

Fudbaleri Sentral Kordobe savladali su posle preokreta Estudijantes (2:1) i pobedom spustili zavesu na drugu fazu Kupa Dijega Maradone u Grupi B.

Duel bez rezultatskog značaja gosti su dočekali desetkovani koronavirusom, a posle vodećeg gola Estudijantesa u 9. minutu, izgledalo je da će ceo plen ostati u La Plati.

Izabrane vesti

Domaćin je odlično otvorio susret, stvorio nekoliko polušansi, a onda inicijativu materijalizovao preko Kauterusija koji je bio na pravom mestu i odbijenu loptu posle intervencije Taborde poslao u mrežu.

Sentral Kordoba je odgovorila iz prekida, slobodan udarac sa oko 30 metara izveo je Viejra, šutirao je silovito iz velike daljine, ali je lopta pogodila prečku.

Pre odlska na odmor Estudijantes je imao priliku da udvostruči prednost, ali je udarac Rodrigeza zaustavio Masijel iako je golman gostiju već bio savladan.

Domaćin je drugo poluvreme otvorio vrlo dobrom kontrom koju nije uspeo da pretoči u novi pogodak, a kazna je usledila u 61. minutu preko Arganaraza koji je posle samo nekoliko desetina sekundi provedenih na terenu iskoristio centaršut Bariosa sa levog boka i zatresao mrežu.

Posao Kordobi na putu do preokreta olakšao je crveni karton Godoja u 70. minutu nakon što je udario Arganaraza laktom u lice, a tri boda gostima doneo je Vega u trećem minutu sudijske nadoknade spektakularnim udarcem sa više od 30 metara.


KUP DIJEGA MARADONE - 5. KOLO

Ponedeljak

Estudijantes - Sentral Kordoba 1:2 (1:0)

/Kauterusija 9 - Arganaraz 61, Vega 90+3/


tagovi

ArgentinaKup Dijega Maradone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara