Foto: Reuters
Foto: Reuters

Korintijans nastavlja uzlet

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 23:00

Brazil 1: Timao četiri uzastopna meča ne zna za poraz u prvenstvu, u 26. kolu dočekuje poslednjeplasirani Gojas

Čitav dosadašnji deo sezone bio je razočaravajuć za Korintijans, ali je tim iz Tatuapea posle niza od četiri meča bez poraza polako počeo da sanja o što boljem i višem plasmanu na tabeli. Pobeda u jednom od derbija prethodnog kola nad Sao Paulom dodatno je ohrabrila četu Vagnera Mansinija da u poslednjem meču na svom terenu u 2020. protiv Gojasa potraži nastavak obećavajućeg niza (00.00).

Međutim, i trener gostujućeg tima Enderson Moreira se nada da će njegovi izabranici još jednom pokazati pozitivnu reakciju, nakon što su remijem u prethodnom kolu protiv Gremija, posle više od tri meseca, pobegli sa dna tabele. Tamo ih je ipak pobedom u ovom kolu ponovo vratio. Bilo kako bilo, Veliki zeleni sa četiri boda iz dva meča - savladali prethodno Atletiko Gojanense – pokazuju znake života, mada se kraj tunela još uvek ne nazire, jer Gojas od bega iz opasne zone deli osam bodova.

Izabrane vesti

Moreira će zbog suspenzija Fabija Sančesa i Arijela Kabrala morati da vrši promene u defanzivnom i veznom redu. Prvopomenutog će odmeniti Heron koji je odslužio suspenziju, dok bi Kabralalovo mesto trebalo da zauzme Ratinjo.

U redovima domaćeg tima najveći problem predstavlja izostanak Kantilja. Kolumbijski vezista, posle odličnog meča sa Sao Paulom, povredio je primicač i pauziraće dve nedelje. Mesto centarforda ponovo je rezervisano za Žoa, koji je odradio suspenziju. Prema Mansinijevim rečima karakteristike iskusnog Brazilca poklapaju se sa potrebama Timaa na ovom meču, pošto je, kako mu je, kako keže šef stručnog štaba Korintijansa, potreban igrač koji je dominantan u šesnaestecu. 

Gojas u poslednjih sedam međusobnih mečeva nema trijumf protiv Korintijansa. Pet puta slavio je Timao, a dva meča završena su nerešenim rezultatom.

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Sport Resife - Gremio 1:1 (1:0)

/Dalberto 10 - Kaneman 52ck, Pepe 73p/

Nedelja

Koritiba - Botafogo 1:2 (1:0)

/Neilton 27 - Raul Pedro 75, 82/

Internasional - Palmeiras 2:0 (1:0)

/Edenilson 10, Juri Alberto 83/

Bragantino - Atletiko PR 0:1 (0:1)

/De Souza 26/

Vasko da Gama - Santos 1:0 (1:0)

/Karlinjos 9/

Flamengo - Baija 4:3 (2:0)

/Enrike 5, Isla 33, Pedro 82, Vitinjo 90 - Ramirez 50, Žunior 56, 59/

Ponedeljak

Fortaleza - Seara 0:2 (0:0)

/Lima 47, Kleber 55/

23.55: (1,65) Korintijans (3,70) Gojas (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GojasFK GojasKorintijansBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara