Nejmar u karantinu (©Reuters)
Nejmar u karantinu (©Reuters)

Korona desetkovala Svece: U Lansu bez Nejmara, Mbapea, Di Marije, Ikardija, Navasa...

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.09.20. | 11:23

Osvajač triple krune u Francuskoj i vicešampion Evrope počinje sezonu bez najboljih

Pari Sen Žermen je imao sjajnu sezonu. Malo je falilo da bude i idealna. Krivac je Bajern, koji je u finalu Lige šampiona u Lisabonu pobedio četu Tomasa Tuhela sa 1:0. U Francuskoj Sveci su prošle sezone dominirali, osvojili su sva tri trofeja.

Premijeru u novoj sezoni klub iz prestonice Francususke imaće u Lansu (21.00) protiv povratnika u najbolju ligu. U nekim drugim okolnostim, da su svi gostujući fudbaleri zdravi, postavljalo bi se samo pitanje sa koliko golova razlike će šampion da slavi. Parižani neće biti kompletni zbog korone. Krivac je letovanje na Ibici glavnih zvezda. Nejmar je zakačio opasni virus, kao i Leandro Paredes, Anhel Di Marija i Mauro Ikardi.

Izabrane vesti

U karantinu su i prvi golman Kejlor Navas i Brazilac Markinjos. Svi su u izolaciji, a od korone je tokom protekle nedelje oboleo i Kilijan Mbape posle reprezentativne akcije. Sjajni napadač je bio strelac jedinog gola u Švedskoj u subotu, ali nije igrao protiv Hrvatske u drugom kolu Lige nacija.

Pablo Sarabija (©Reuters)Pablo Sarabija (©Reuters)

Tomas Tuhel imaće velikih problem kako da sastavi startnih 11 u prvom meču nove sezone. Navasa će na golu da menja Poljak Marsin Bulka. Italijan Marko Verati bio je rovit u finišu prošle sezone. Nije igrao od starta u finalu Lige šampiona, ali bi neumorna radilica trebalo da zauzme mesto u prvih 11 na početku novog šampionata. U napadu igraće Španac Pablo Sarabija i Julijan Draksler. Nemac je blizu odlaska, a poslednjih dana pominje se novi premijerligaš Lids kao naredna destinacija za krilnog napadača. U igri je i Arsenal i trampa za Genduzija. Šansu bi mogao da dobije i supertalentovani napadač Arno Kalimuendo. Ima samo 18 godina, a prošle sezone je igrao za mladi tim Svetaca.

Lans se konačno dokopao elite posle godina tavorenja u Ligi 2. Glavni cilj u novoj sezoni biće opstanak. Na premijeri nove Lige 1 je poražen u gostima od trenutnog lidera Nice (1:2). Uložio je Lans ovog leta 18.000.000 evra u pojačanja, a najzvučniji novajlija je Seko Fofana. On je stigao iz Udinezea za 8.000.000 evra. Napadač Ignatius Ganago je došao iz Nice za 6.000.000 evra, a defanzivac, Argentinac Fakundo Medina je plaćen 3.500.000 Taljeresu.

igrači Lansa su svi bili negativni na koronu dan pre utakmice. Zbog povrede će izostati Šejk Traore zboh Ahilove tetive i Čarls Boli koga muči mišić.

Lans i Pari Sen Žermen nisu igrali već pet godina, koliko je tim iz rudarskog mesta bio u drugoj ligi. Poslednji put odmerili su snage u martu 2015. godine, kada su Sveci slavili na Parku prinčeva sa 4:1. Lans već 12 utakmica ne zna za pobedu protiv šampiona. PSŽ ima osam trijumfa, dok su četiri duela završena bez pobednika. Poslednji put Lans je pobedio Parižane pre 14 godina.

FRANCUSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Četvrtak

21.00: (5,50) Lans (3,80) PSŽ (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Francuska 1FrancuskaPari Sen ŽermenLansKilijan EmbapeNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara