Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Korona ušla u australijske klubove, otkazano šest utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 15:32

Posle odlaganja tri duela FFA kupa, neće se igrati ni tri predstojeća meča A-lige, dok će se Njukasl Džetsi i Vonderersi sa zapada Sidneja sastati pred praznim tribinama

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Samo što je počela, sezona australijske A-lige već je ozbiljno pogođena virusom korona. Već viđena slika odlaganja utakmica iz prethodna dva šampionata se nastavlja, pošto je u istom danu kada su otkazane tri utakmice FFA kupa, doneta odluka da se ne odigraju ni tri predstojeće utakmice nacionalnog prvenstva.

Izabrane vesti

Nakon što je potvrđeno da su šestorica igrača Melburn Sitija pozitivna na kovid, odložene su i kup utakmica ovog kluba protiv Velington Finiksa, kao i duel protiv Brizbejna u okviru A-lige, predviđen za 27. decembar. U klupskom saopštenju je objavljeno da su svi igrači Sitija vakvinisani i da se nalaze u izolaciji, te da nijedan nema simptome bolesti.

Međutim, lančana reakcija dovela je do otkazivanja kup utakmice Sitijevog gradskog rivala Viktorija s Gold Koust Najtsima, pošto su igrači ekipe iz Melburna označeni kao bliski kontakti zaraženih fudbalera prvaka Australije, jer su prošlog vikenda igrali međusobni meč. Otkazan je takođe i duel Sidneja i Brizbejna zbog aktuelne kovid situacije, jer su igrači iz Kvinslenda morsli hitnio da se vrate kući kako ne bi ostajali duže u žarišnoj zoni u Sidneju.

Odložena su i još dva meča Pert Glorija, a dobra vest je da su fudbaleri ovog kluba dobili dozvolu da se iz karantina u Brizbejnu prebace kući u Zapadnu Australiju, nakon što je igrač ovog tima Pasifik Nijongabire bio pozitivan na virus korona. Ceo sastav Glorija će morati da odradi još sedam dana izolacije u Pertu, ali zbog činjenice da 14 dana neće moći da treniraju, A-liga je pristala da odloži njihove duele sa Sidnejem (2. januar) i Mekarturom (5. januar).

Konačno, duel Njukasl Džetsa i Vonderersa iz Zapadnog Sidneja biće odigran 26. decembra bez prisustva publike, zbog alarmantne epidemijske situacije u gradu Njukaslu, gde je proteklih dana preko hiljadu ljudi zaraženo kovidom. Takođe, prema još nepotvrđenim informacijama, i nekoliko igrača Džetsa i Vonderersa ima koronu, pa bi i odigravanje ove utakmice moglo da dođe pod znak pitanja.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AustralijaMelburn SitiVelington Finiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara