Milorad Kosanović ©MN Press
Milorad Kosanović ©MN Press

Kosanović napustio Lučane, Mladost sa novim trenerom u plej-autu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 21:27

Iskusni strateg se posle tri utakmice rastao sa superligašem

Martovska reprezentativna pauza predstavljala je rukovodstvu Mladosti iz Lučana povod da posegne za promenama u stručnom štabu sa ciljem buđenja ekipe te je kormilo od Dragiše Žunića preuzeo Milorad Kosanović, ipak iskusni strateg na klupi superligaša zadržao se samo tri kola i posle tek nešto više od 20 dana stavio tačku na ovu epizodu.

Izabrane vesti

"Rukovodstvo nije bilo zadovoljno sa dva boda u tri utakmice, iako su prethodno toliko osvoji u deset kola. Očekivali su, valjda, da ćemo sve pobediti. Rastali smo se na njihovu inicijativu, smatraju da će oni to bolje da rade. Molili su me da dođem pre nekoliko nedelja. Prihvatio sam poziv na sugestiju prijatelja, ali sada odlazim srećan", kazao je Kosanović za Mozzart Sport i dodao:"Želim im opstanak, zaslužuju to zbog mladih igrača i infrastrukture".

Od dolaska Kosanovića Lučanci su uspeli da ostanu neporaženi u dva od tri susreta osvojivši po bod (0:0) protiv Napretka i novosadske Mladosti, uz poraz od Novog Pazara (1:3). Uprkos popravljenom bodovnom saldu i mirnoj mreži na poslednje dve utakmice, nastavljen je niz mečeva bez pobede koji traje od poslednjeg jesenjeg kola i trijumfa nad Kolubarom (2:0).

Predviđeni dogovor o saradnji do kraja sezone sporazumno je raskinut te će Mladost u plej-aut ući sa trećim ovosezonskim strategom.

Kosanović je ranije radio kao trener u Crvenoj zvezdi, Sremu iz Sremske Mitrovice, ljubljanskoj Olimpiji, Novom Pazaru, triput je bio trener čačanskog Borca, a pre Radničkog vodio je još Radnik i Napredak

Lučanci posle 30 utakmica imaju učinak od četiri pobede, 11 remija i 15 poraza te sa 23 osvojena boda borbu za opstanak dočekuju sa 14. pozicije.



tagovi

Milorad KosanovićMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara