Prva Liga Srbije: Grafičar melje i posle pauze, prvenac Nikole Krstovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 17:35

Metalcu samo bod protiv Zlatibora – 1:1

Ostao je Grafičar tokom zime bez najboljeg igrača Željka Gavrića, nema više u timu još nekoliko fudbalera koji su jesenas nosili ekipu Milivoja Žižića. Međutim, tim sa Senjaka i posle prvenstvene pauze nastavlja da gazi ka Superligi. Tim iz Beograda slavio je na gostovanju Radničkom iz Pirota (3:0) i učvrstio se na liderskom mestu Prve lige Srbije.

Prava igra mačke i miša viđena je na gradskom stadionu u Pirotu. Domaćin, koji je imao svetle trenutke ove sezone, nije mogao da parira objektivno mnogo jačem rivalu. Razvojna ekipa Crvene zvezde povela je već u 15. minutu kada je pogodio Osman Marong. Mladi Afrikanac pokazao je da bi mogao da preuzme štafetu vođe tima koju je tokom jeseni sa obe ruke držao Željko Gavrić.

Izabrane vesti

Radnički se držao nekako u životu tokom većeg dela meča. Imao je domaćin kolosalnu priliku da izjednači rezultat, ali je Miloš Spasić očajno izveo najstrožu kaznu. Kazna je brzo stigla. Prvenac u prvoligaškom društvu postigao je Nikola Krstović. Mladi reprezentativac Crne Gore preselio se početkom februara u redove Grafičara u potrazi za minutima. Sudeći po meču u Pirotu bila je to ispravna odluka rukovodstva crveno-belih. Krstović je udvostručio prednost gostiju, a tačku je stavio Stefan Cvetković.

Trijumf Grafičara dobija na značaju ako se zna da je Metalac kiksirao na svom terenu protiv Zlatibora. Štoper Gočanin je pogodio sopstvenu mrežu u 14. minutu, ali je početkom drugog poluvremena Metalac stigao do egala.

Bačka je minimalnim rezultatom bila bolja od Trajala, dok Kabel nije smogao snage da skrši otpor Budućnosti iz Dobanovaca.

SRBIJA 2 - 24. KOLO: 

Subota

Radnički - Žarkovo 2:2 (0:0)
Bačka - Trajal 1:0 (1:0)
Kabel - Budućnosti Dobanovci 0:0
Radnički Pirot - Grafičar 0:3 (0:1)
Metalac - Zlatibor 1:1 (0:1)
Dinamo Vranje - Kolubara 2:3 (1:1)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara