Radost Kamade i Kostića (©Reuters)
Radost Kamade i Kostića (©Reuters)

Kostić je svetska klasa - pala deseta asistencija, pao Bajern (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.02.21. | 17:30

Luka Jović u svom prvom startu slab...

Ne postoji teže gostovanje za Bajern u Bundesligi - tamo je pre današnjeg meča izgubio čak 22 puta. Poslednji put kad je gostovao na tom stadionu primio je pet komada i izgubio katastrofalno. Sve je nagoveštavalo novi pad šampiona. Na tradiciju i statistiku nadovezala se i aktuelna forma. I dogodilo se ponovo: Ajntraht - Bajern 2:1!

Filip Kostić još jednom briljantan, Luka Jović u svom prvom startu od povratka u Frankfurt najblaže rečeno - loš.

Izabrane vesti

Trka za titulu mogla bi neočekivano da se otvori ukoliko RB Lajpcig sutra dobije u Berlinu...

Otkako je Hansi Flik na klupi Bajern nije bio nadigran kao ovog popodneva u prvom delu meča u Frankfurtu. Bavarci su, istina, žestoko oslabljeni (nisu mogli da računaju na Tomasa Milera, Serža Gnabrija, Daglasa Kostu, Benžamana Pavara, Korentana Tolisoa...) međutim takva nemoć najboljeg evropskog tima za prošlu godinu odavno nije viđena.

Mada su znali odakle im preti najveća opasnost gosti iz Minhena ipak nisu uspeli da se odbrane. Filip Kostić, naravno! Srpski reprezentativac igra kao u transu od početka godine. I danas je opasno namučio Bajern, baš kao i prilikom njegovog poslednjeg gostovanja u Frankfurtu (gol i asistencija). Kostić je urnisao Niklasa Zulea po levom boku, ubacivao u sredinu, izvodio sve prekide... Kruna je svakako bila asistencija za pogodak Daičija Kamade u 12. minutu i vođstvo Ajntrahta.

Bio je to deveti namešten gol Filipa Kostića na poslednjih sedam utakmica (ukupno 10 asistencija u sezoni), a pride je dva puta pogađao mrežu rivala. Učinak dostojan najboljih krila na svetu...

Blistao je i Amin Junes, pomenuti Kamada bio najučinkovitiji. Upravo je posle akcije njih dvojice domaćin poveo sa 2:0. Japanac je dodao Junesu, ovaj se namestio kao da nikoga nema u šesnaestercu Bajerna i tukao neodbranjivo.

Bilo je jasno da Flik mora nešto da menja na pauzi. Iz igre je izveo katastrofalnog Marka Roku - sad se več javlja ozbiljna sumnja da ovaj momak zaslužuje dres Bajerna, a kamoli da li treba više igra - uveo rovitog Leona Gorecku i nekako je sve krenulo nabolje za Bavarce.

Koliko je bilo do Gorecke, a koliko do Ajntrahta koji se potpuno povukao - pitanje je.

Četa Adija Hitera u drugom delu uglavnom je bila sabijena u svojih 30-40 metara. Kostić više nije dobijao lopte u prostor, Junes i Kamada su stali. Na sve to Ajntraht je posle sat vremena igre ostao bez jedinog pravog napadača, pošto se Luka Jović povredio u duelu sa Zuleom. I u ovom slučaju veliki znak pitanja kraj konstatacije da je to bio hendikep za Ajntraht, jer Luka Jović za sat i kusur nije imao valjan kontakt s loptom.

Kao plod mnogo boljeg prilaza (a verovatno i Ajntrahtovog povlačenja) Bajern je već u uvodnim minutima uspeo da smanji rezultat. Ne zna se šta je lepše bilo u toj akciji - prijem Leroja Sanea ili driblinzi kojima će izbaciti celu odbranu. Robertu Levandovskom preostao je lakši deo posla - 2:1.

Do kraja je bilo ostalo više od 35 minuta, a dešavanja na terenu govorila su da domaćin nema nikakve šanse da se spase još kojeg gola u mreži. Ali avaj... Bajern je napadao, napadao, pritiskao, ređao - uglavnom - polušanse i promašivao. Dva puta je Ajntraht u drugom delu prešao na polovinu Bavaraca, oba puta opasno je bilo jer je Filip Kostić bežao Zuleu, no rezultat se više nije menjao.

Ajntraht je ostao jedini neporaženi klub u 2021. godini, dok je Bajern doživeo treći poraz u sezoni. Ovo je jedinstvena prilika za Lajpcig da priđe na svega dva boda zaostatka i trku za salataru učini veoma uzbudljivom.

Borusija iz Menhengladbaha naredne sezone neće videti Ligu šampiona, osim ukoliko je ne osvoji. Majnc je nastavio gde je stao prošlog vikenda i šokirao još jednog favorita. I ponovo Kevin Šteger. I ponovo u samom finišu. Pre sedam dana vezista Majnca ukopao je Bajer Leverkuzen (2:2), a danas Gladbah. Vodili su gosti, Borusija na vreme izjednačila preko kapitena Larsa Štindla, a onda kada su svi očekivali preokret - 1:2. Igrao se 86. minut kada je Kevin Šteger matirao Jana Zomera.

Seriju golova nastavio je i Saša Kalajdžić, Štutgartov dvometraš. Njegov hitac srušio je Keln (1:0), a isti rezultat zabekežen je i na susretu Frajburg - Union Berlin.

BUNDESLIGA - 22. KOLO

Petak

Bilefeld - Volfzburg 0:3 (0:1)

/Stefen 29, 47, Arnold 55/

Subota

Ajntraht - Bajern 2:1 (2:0)

/Kamada 12, Junes 31 - Levandovski 53/

Frajburg - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Premel 64/

Keln - Štutgart 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 49/

Menhengladbah - Majnc 1:2 (1:1)

/Štindl 26 - Onisivo 10, Šteger 86/

18.30: (8,00) Šalke (5,30) Dortmund (1,35)

Nedelja

13.30: (4,90) Augzburg (3,60) Leverkuzen (1,75)

15.30: (4,70) Herta (3,60) RB Lajpcig (1,78)

18.00: (2,30) Hofenhajm (3,35) Verder (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara