Filip Kostić (Star sport)
Filip Kostić (Star sport)

Kostić: Nije bitno kako, bitno je da smo uspeli

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 17:41

“Osteili smo težinu utakmice”, kaže prvotimac Juventusa

Posle dva plasmana na Mundijale, Filip Kostić se nalazi u grupi igrača iz generacije koja će uz dve smotre svetskog fudbala, zaigrati po prvi put i na evropskom prvenstvu.

Prvotimac Juventusa je priznao da su Bugari otežali Orlovima posao više nego što su oečkivali…

Izabrane vesti

“Navikli smo da idemo težim i zaobilaznim putem ali na kraju smo uspeli da ostvarimo cilj. Posle 20 i nešto godina smo na EP i presrećni smo. Danas smo osetili težinu utakmice. Nismo smeli u drugom poluvremenu da primimo ta dva gola. Ali opet, okrenuli smo u našu korist. Sreća pa nam je bod odgovarao iako smo kao i uvek išli na sva tri. Kao i uvek. Čestitam svim saigračima, ovo je ogroman uspeh. Bitno je za Srbiju i reprezentaciju da u kontinuitetu idemo na velika takmičenja”, rekao je Kostić posle meča.

Šta vam je selektor rekao kada ste gubili?

“Da ostanemo mirni, da ne paničimo i da ćemo dati drugi kol. Savetovao je da se smirimo jer smo ušli u bespotrebnu nervozu”.

Kakvu biste grupu voleli?

“Nisam razmišljao o tome. Najpre sam razmišljao da se plasiramo. Videli ste koliko nam je bilo teško. Nema danas lakih protivnika, morate svaku utakmicu da odigrate 100 minuta da biste ostvarili pozitivan rezultat. Mi smo uspeli. Nije bitno kako, bitno je da smo uspeli”.

Igrači sada mogu da razmišljaju o Nemačkoj i narednom letu.

“Mi smo već mislima u Nemačkoj i ostaje sam da se što bolje pripremimo i uigramo za EP. Sigurno nam tamo neće biti lako”.

Kaže i da će uspeh večeras biti proslavljen, a ne isključuju ni leskovački roštilj.

“Idemo večeras da slavimo, čuli smo da je ovde roštilj najbolji. Roštilj, pica, pivo… Idemo da se malo opustimo”.



tagovi

Filip Kostićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara