©Starsport
©Starsport

Kovačević: Strahinja Pavlović idealan igrač za Juve, Vlahović će postati jedan od najboljih na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 14:38

Direktor Olimpijakosa o klubovima sa Apeninskog poluostrva za koje je igrao i Srbima u Seriji A

Tri duela Lacija i Juventusa u mesec dana bila su povod da Tutosport intervjuiše Darka Kovačevića, nekadašnjeg aduta oba kluba, a danas sportskog direktora Olimpijakosa. Srbin koji je odnedavno deo rukovodstva kluba iz Pireja dotakao se brojnih tema u razgovoru za Itailjane, a između ostalog pričao je o sunarodnicima koji igraju na Apeninskom poluostrvu.

Izabrane vesti

"Igrao sam za oba tima, ali moje srce je uz Juventus. Dve godine u crno-belom su bile zaista posebne, još uvek imam mnogo lepih uspomena. Nadam se da Juve može da pobedi u subotu i da stigne do Lige šampiona", kazao je Kovačević i dodao:

"Juventus je veoma voljen u celom svetu, a kada si deo njega, razumeš njegovu veličinu. Bile su to divne godine u kojima sam igrao sa najboljim igračem sveta: Zidanom. Tada je bilo mnogo šampiona kao što su Del Pjero, Davids, Trezege i Takinardi. Veliki ljudi i fantastični igrači".

Igrački dani su sada već daleka prošlost, ali direktor Olimpijakosa i danas prati dešavanja u Seriji A i Juventusu. Pri osvrtu na torinski klub poseban akcenat je stavio na sunarodnike.

"Voleo bih da sam tokom karijere imao na krilu saigrača poput Filipa Kostića. Njegovi centaršutevi su idealni za napadača koji zna dobro da igra glavom. Istovremeno, Vlahović postaje šampion. Znam da se oseća dobro i da je veoma srećan u Juventusu. Dokazuje da je vrhunski igrač i ima dobru budućnost pred sobom. Juve je savršen klub da raste i postane jedan od najboljih napadača na svetu. Petnaest golova je lepa brojka, ali on može da bude još bolji u narednim godinama. Šteta što nije ovde u subotu, njegovo odsustvo predstavlja peh za Juventus", rekako je Kovačević i istakao da bi u torinskom klubu voleo da vidi još nekoliko Srba:

"Strahinja Pavlović bi bio savršen igrač za Juventus, ne govorim ovo jer je Srbin. Pavlović je veoma dobar u čuvanju igrača i lako može da igra kao starter u vrhunskom timu. Levonog je i njegove karakteristike bi se savršeno uklopile u Juveov defanzivni sistem. Činio bi odličan štoperski par sa Bremerom. Takođe, Lazar Samardžić je talenat kojem su potrebni prostor i kontinuitet. U reprezentaciji Srbije nema mesta pored Tadića koji ipak ima 36 godina, ali će doći njegovo vreme. Juve? Voleo bih da ga vidim u Torinu".

Kada se govori o Srbima koji su u prethodnom periodu ostavili trag u Seriji A neizbežno je pomenuti Sergeja Milinković Savića koji je posle niza sezona napustio Lacio i početkom sezone se preselio u Al Hilal.

"Sergej je bio suštinski važan za Lacio. Mnogo su izgubili njegovim odlaskom. On je šampion, koji postiže 10 golova uz 10 asistencija u prvenstvu po sezoni, teško je naći takvog igrača".


tagovi

Strahinja PavlovićLazar SamardžićFilip KostićSerija ADarko Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara