©Reuters
©Reuters

Krah Farmaceuta u Berlinu, Herta konačno proradila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 17:37

Od ekipe koja se u prvom delu sezone borila za najviši plasman ostala je samo senka, Nemanja Radonjić golove gledao sa klupe, ali u finišu dobio priliku da oseti teren posle lakše povrede

Herta se uprkos silnim ulaganjima bori za opstanak. Jasno je da ima potencijal za mnogo više, što je na svojoj koži najbolje osetio Leverkuzen. Sastav sa Baj Arene je neprepoznatljiv u drugom delu sezone, pa je tako u glavnom gradu Nemačke pretrpeo težak poraz (0:3). Ekipa Pala Dardaja je upisala tri zlata vredna boda i posle 26 odigranih mečeva sedi na dva mesta iznad opasne zone, sa bodom više od Kelna. Farmaceuti posle trećeg poraza na poslednja četiri susreta mogu da se oproste od borbe za plasman u Ligu šampiona, a grčevito će se boriti i za izlazak na međunarodnu scenu.

Koliko je ekipa Pitera Boša odigrala loš meč govori i činjenica da je na Olimpijskom stadionu u Berlinu sve bilo poznato već posle pola sata, tačnije 33 minuta, koliko je domaćinu bilo potrebno da postigne tri pogotka. Potpuno odsustvo ideje kako da dođe do gola u ekipi Bajera, koja je samo jednom uputila udarac u okvir protivničkog gola i pored činjenice da je 66 odsto vremena imala loptu u svojim nogama.

Izabrane vesti

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

Prošlo je tek nešto više od tri minuta igre, a Lenart Gril je morao da vadi loptu iz mreže. Odbranili su se gosti posle napada Herte po levoj strani, ali je lopta stigla do Zefuika, koji je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo prednost svojoj ekipi.

Sve lađe Leverkuzena su potonule u razmaku od 26. do 33. minuta. Najpre je Herta sjajno odigrala kontru, Lukebakio je dobio loptu na desnoj strani, uočio je Kunju koji se ubacivao, progirao ga, Brazilac je prijemom izbacio čuvara, izbio sam pred Grila i rutinski ga matirao. Samo sedam minuta kasnije nova kontra domaćeg sastava, Kordoba je dobio loptu na ivici peterca, zapetljao se, ali mu je Genduzi omogućio novu priliku, koju nije propustio. Potpuna konfuzija u odbrani Farmaceuta, ali i u veznom redu, koji je za manje od deset minuta dao više nego dovoljno prostora rivalu da odigra dve dobre kontre i reši pitanje pobednika.

Mogla je da pukne i bruka da u 51. minutu nije reagovao VAR, posle pogotka Lukebakija, koji je na kraju poništen zbog igranja rukom. Potpuno su pali fudbaleri gostujuće ekipe, pa su imali i sreće da do kraja ne prime još koji gol. Kunja je pretio u 75. minutu, ali je tukao tik pored leve stative iz dobre pozicije, u finišu je šansu imao i Kšištof Pjontek, ali je pogodio spoljni deo mreže. Nemanja Radonjić je meč počeo na klupi, odigrao je poslednjih 20 minuta, bio je začetnik akcije u 88. minutu, koju pomenuti Poljak nije uspeo da pretvori u pogodak.


BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Sabicer 47/

Subota

Bajern - Štutgart 4:0 (4:0)

/Levandovski 18, 23, 39, Gnabri 22/

Ajntraht - Union Berlin 5:2 (4:2)

/Silva 2, 41, Andrih ag 35, Kostić 39, Zuber 90+2 - Kruze 7, 45+3/

Keln - Dortmund 2:2 (1:1)

/Duda 35 pen, Jakobs 65 - Haland 3, 90/

Verder - Volfzburg 1:2 (1:2)

/Mohvald 45 - Sardžent ag 9, Veghorst 42/

Šalke - Menhengladbah 0:3 (0:1)

/Štindl 15, Lajner 63, Elvedi 72/

Nedelja

Hofenhajm - Majnc 1:2 (1:2)

/Bebu 39 - Glacel 1, Kor 41/

Herta - Leverkuzen 3:0 (3:0)

/Zefuik 4, Kunja 26, Kordoba 33/

18.00: (2,00) Frajburg (3,45) Augzburg (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mateus KunjaDodi LukebakioNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara