""
""

KRAJ BLISTAVE KARIJERE: Emocije savladale Stankovića na oproštaju, Meaca klicala ime svog idola! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.13. | 19:55

Inter na oproštaju velikog asa savladao Đenovu sa 2:0, a Deki je od legendi kluba dobio dres na kojem je pisalo "Stanković 326 hvala"

Inter se i zvanično oprostio od svoje legende, velikog fudbalera i miljenika publike na Meaci - Dejan Stanković je posle punih 19 godina, preko 620 odigranih utakmica i 109 postignutih golova odlučio da okači kopačke o klin i tako stavi tačku na jednu zaista blistavu karijeru. 

Gotovo puna Meaca dočekala je svog Zmaja i na najlepši mogući način ulepšali odlazak srpskog bombardera u zasluženu penziju. Stanković je pred početak meča sa Đenovom istrčao na teren, što su pristalice Nerazura pozdravile gromoglasnim aplauzom, a niko od prisutnih na stadionu nije mogao da sakrije emocije, koje su preplavile i Dekija. Posle nepunih deset godina i 326 utakmica u dresu Intera, Dejan Stanković je sa klubom, upravom i navijačima stvorio neraskidivu vezu, a još davne 2004. godine svojom ratničkom borbenošću i velikim pobedama koje je doneo, kupio je sve ljubitelje kluba iz Milana.

Izabrane vesti

Pre nego što je istrčao poslednji krug po travi velelepnog stadiona, Stanković je imao i vrlo emotivni momenat sa predsednikom Masimom Moratijem, da bi kasnije od legendi kluba Ivana Kordobe, Havijera Zanetija i Marija Korsa dobio dres na kojem piše “Stanković 326 hvala“.
"
Ovo je veoma poseban i emotivan dan za mene. Prošlo je gotovo deset godina. Znojio sam ovaj dres, doživeo prelepe momente i ušao u istoriju ovog kluba. Ovo nije moj oproštaj od Intera i navijača, ali je jeste od fudbala i terena", rekao je Stanković tokom svog oproštajnog govora.

Stanković je na kraju i zaplakao, a neprestani aplauzi i ovacije ispratile su velikog idola... Dekija će u Interu čekati mesto šefa skauting službe.

Inter je na otvaranju sezone u Seriji A savladao Đenovu rezultatom 2:0. Strelci su bili Nagatomo u 75. i Palasio u 92. minutu. Srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović u igri je bio do 52. minuta.

SERIJA A – 1. kolo

Subota:

Verona - Milan 2:1 (1:1)
/Toni 30, 53 - Poli 14/

Sampdorija - Juventus 0:1 (0:0)
/Tevez 58/

Nedelja:

Inter – Đenova 2:0 (0:0)
/Nagatomo 75, Palasio 92/

20.45: Kaljari - Atalanta
20.45: Lacio - Udineze
20.45: Livorno - Roma
20.45: Parma - Kjevo
20.45: Napoli - Bolonja
20.45: Torino - Sasuolo

Ponedeljak:

20.45: Fiorentina - Katanija

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejan StankovićĐenovaEvropaInterItalijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara