Kraj blistavog praškog proleća: Slaviju udario brzi voz iz Londona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 22:50

Arsenal odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i slavio na Eden stadionu – 4:0

Napravio je Dinamo iz Zagreba prvorazrednu senzaciju izbacivanjem Totenhema, potukla se Crvena zvezda sa Milanom na sred San Sira, ali je najlepšu priču Liga Evrope do ove večeri pisala Slavija iz Praga. Češki šampion je impresionirao kompletan Stari kontinent. Bila je ekipa sjajnog češkog stručnjaka Jindriha Trpišovskog taktički besporekorna, ofanzivno orjentisana, čvrsta... Pokazala je snagu pre sedam dana na Emirejtsu i remizirala sa Arsenalom (1:1), ali je jednom morala da podbaci.

Nisu igrači iz Praga bili inferiorni ni prošle sezone, kada su u Ligi šampiona za rivale imali Barselonu, Inter i Borusiju iz Dortmunda. Ali su večeras nokautirani. Udario ih je brzi voz iz Londona. Arsenal je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i za 20 minuta besprekorne partije u prvom poluvremenu rešio pitanje plasmana u polufinale – 4:0.

Izabrane vesti

Niko to nije očekivao, posebno pošto je Slavija bila konkurentna u prvom meču. Hrabro napadala. Bila je to dobra lekcija za tim Mikaela Artete da se uozbilji i na Slaviju gleda kao na tim iz vrha Premijer lige. Tobdžijama je na ruku išla i nevesela kadrovska situacijama u redovima najboljeg češkog tima. Nije mogao da računa Trpišovski na dva tamnoputa bisera, Olanjiku i Abdulaha Simu. Kada se tome doda da nije bilo Hovorke i Kudale, jasno je da je Arsenal imao zicer. I da nije mogao to da propusti.

Arsenal je od prvog minuta dominirao, bombardovao gol Slavije iz svih pozicija. Nije goste pokolebao ni promašeni penal, jer su u 18. minutu napravili ključnu akciju u misiji prolaza. Bila je to minijatura kompletnog veznog reda i napada Arsenala. Ključan pas je odigrao Lakazet, Rou je promešao odbranu domaćina, da bi na kraju Pepe lako pogodio mrežu.

Samo tri minuta kasnije Lakazet je pogodio sa kreča, a tačku na furioznu igru gostiju stavio je Bukajo Saka. Bila je to još jedna klasična akcija Arsenala i pogodak iz tranzicije. Nije vredelo ni što su se u tom napadu domaćini branili sa sedmoricom fudbalera. Sve je to izgledalo suviše brzo za domaćina. Na kraju je Saka odapeo sa 16 metara i pogodio uz samu stativu.

Nastavak je bio klasično otaljavanje posla. Arsenal je i u tom delu igre ima mnogo više šansi. Igrači Slavije su bili ubijeni u pojam. Jedinu polupriliku propustio je Stančiju. Odlično veče Lakazet je krunisao još jednim pogotkom.

 


tagovi

Mikael ArtetaAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara