Kraj ere jednog trenerskog giganta: Luj van Gal više nije selektor Holandije

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.12.22. | 01:14

Najstariji trener na Mundijalu u Kataru okončao treći mandat u kom je vodio državni tim na 20 utakmica i nije doživeo nijedan poraz do ovog u penal seriji

Luj van Gal (71) je posle eliminacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Argentine poručio da više nije selektor Holandije, kao i da ga ne zanima ko će biti šampion sveta u Kataru. Holanđani su uspeli da učine utakmicu dramatičnom, vrate se iz gotovo bezizlazne situacoje i izbore penal rulet gde je sreća bila na strani Gaučosa.

Najstarijem treneru na Mundijalu ovo je bio treći mandat na mestu državnog tima, a još prošle godine je najavio da namerava da se povuče nakon turnira.

Izabrane vesti

Van Gal je Holandiju vodio na tačno 20 utakmica i nije doživeo nijedan poraz do ovog u penal seriji.

"Prvo i najvažnije, neču nastaviti dalje. Ovo je bio moj poslednji meč u trećem mandatu na selektorskoj klupi. Nismo izgubili nijedan meč, ne znam koliko smo dobili, ali možete da izguglate 'Luj van Gal, holandski tim", pa da sami vidite gol-razliku", rekao je Van Gal.

Legendarni stručnjak je dobio 14 utakmica i imao šest remija, a Holandija je u ovom mandatu postigla 51 gol i primila 17.

"Gledam sve na pozitivan način. Uz Englesku smo bili jedini neporaženi tim, a ni ovoga puta nismo poraženi. Bili su to samo jedanaesterci. Ono što ostavljam iza sebe je sjajna grupa momaka, ovo je bio vrlo složan tima, sa dosta talenta. To što nismo poraženi je s razlogom. Igrali smo i protiv najboljih reprezentacija, iako su one pre nas eliminisane u akmičenju", dodao je Van Gal.


tagovi

Luj van GalKatar2022reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara