undefined
undefined

Kraj evropske avanture: Alario se vratio u Južnu Ameriku

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 00:34

Okušaće se u brazilskoj Seriji A...

Kada je dolazio u Evropu iz River Plejta, pre sedam godina, važio je za jednog od najboljih napadača argentinskog šampionata. Bio je reprezentativac i oko su na njega bili bacili mnogi evropski klubovi. Bajer iz Leverkuzena iskeširao je čak 19.000.000 evra da bi ga doveo u svoje redove. Njegove brojke uopšte nisu bili loše - u prvoj sezoni 10 golova, u drugoj 14, u trećoj 12 - međutim utisak je da se za uloženi novac očekivalo više. Malo po malo na Baj areni su ga gurali po strani, dovodili nove napadače, da bi ga na kraju prodali Ajntrahtu za svega 6.000.000. Beše to pre godinu i po dana. Od tog časa Lukas Alario (31) golgeterski se potpuno ugasio.

Poslednju utakmicu za ekipu iz Frankfurta odigrao je još aprila prošle godine, novi trener Dino Topmeler nije ga video kao deo svojih planova i Argentinac je maltene potpuno pao u zaborav. Tako je bilo sve do pre nekoliko danas kada se pojavila mogućnost da bi mogao nazad u Južnu Ameriku. Internasional iz Porto Alegrea pokazao je interesovanje, a od tog prvog koraka do realizacija posla nije prošlo mnogo.

Izabrane vesti

I Ajntraht i Internasional potvrdili su kasno sinoć da su svi detalji transfera utanačeni i da se Alario seli u Brazil.

Nezvanično, Nemcima na ime obeštećenja ide 3.000.000 evra, plus 40 odsto od eventualne naredne prodaje.

Zanimljivo, pre samo dve i po godine vrednost Lukasa Alarija iznosila je oko 20.000.000 evra, činilo se da je Ajntraht napravio dobar posao kada ga je kupio od Bajera, međutim njegova vrednost danas je tek 1.500.000 evra?!


tagovi

Lukas AlarioZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara