Kraj najdužih lekarskih pregleda u istoriji fudbala: Vest Hem kupio golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 13:15

Konačno je transfer ozvaničen

Šestog januara ove godine, Vest Hem i Midlzbro su dogovorili transfer iskusnog irskog golmana Darena Rendolfa. A transfer je ozvaničen tek danas, osam dana kasnije.

Za razliku od većine slučajeva kada transfer zapne u finišu same realizacije oko finansijskih detalja, ovoga puta se odužilo zbog lekarskih pregleda. Klubovi su lako dogovorili visinu obeštećenja od 5.000.000 evra, Rendolf je brzo dogovorio i svoje finansijske detalje, a onda su krenuli lekarski pregledi.
“Ovo su najduži lekarski pregledi u istoriji fudbala! A znate da sam čovek koji zna ponešto o lekarskim pregledima”, rekao je trener Midlzbroa, Džonatan Vudgejt pre nekoliko dana.

Izabrane vesti

Vudgejt se tom prilikom našalio na sopstveni račun s obzirom da su mu povrede uništile karijeru i da je morao da prolazi mnogo detaljnije preglede nego ostali fudbaleri.
“Ovi Rendolfovi lekarski pregledi su zaista za nevericu. Videćemo šta će se desiti… Daren je vrhunski profesionalac i sjajan golman”, rekao je Vudgejt.

Na sreću svi tri strane, posao je danas uspešno zaključen i Vest Hem je predstavio golmana irske reprezentacije kao pojačanje. Iako nisu poznati razlozi zbog kojih se toliko dugo čekalo da Irac dobije zeleno svetlo lekara.

Ugovor je potpisao na tri i po godine i vratio se u klub u kojem je branio od 2015. do 2017. godine i ostavio sjajan utisak. Pogtovo na kraju kada ga je trenirao Dejvis Mojes koji se nedavno vratio u klub i insitrao je da se vrati i Irac među stative. Vest Hemu je golman potreban ove zime zbog povrede prvog čuvara mreže Lukaša Fabijanskog. Njega je prvo menjao španski čuvar mreže Roberto koji je imao katastrofalna izdanja i skupo je koštao tim, a onda je na gol stao veteran Dejvid Martin. Ipak, Vest Hem nije smeo da se do kraja osloni na trećeg golmana koji je debitovao sticajem okolnosti i nije ulivao preteranu sigurnost. Sada će na gol-liniju Čekićara da stane Rendolf. Četvrti različit golman Vest Hema u ovoj sezoni. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara