Štefan Šćepović (© twitter.com/MalagaCF)
Štefan Šćepović (© twitter.com/MalagaCF)

Kraj Segunde: Đurđević nije uspeo; Stefan Šćepović pogodio dvaput na oproštaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 23:10

Sporting iz Hihona bez baraža

Veliku šansu propustio je Sporting iz Hihona. Više od 30 kola bio je u zoni plej-ofa, da bi u završnih 180 minuta ostao bez tla pod nogama, pa se neće boriti za povratak u Primeru iako je igrama i rezultatima dodatnu priliku zaslužio.

Tim iz Andaluzije najpre je odigrao bez golova na gostovanju Fuenlabradi, a u poslednjoj rundi osnovnog dela prvenstva Druge lige Španije izgubio od Almerije utakmicu koja je mogla da mu donese plasman na šesto mesto na tabeli, koje garantuje baraž – 0:2.

Izabrane vesti

Pred poslednje kolo Segunde Sporting nije zavisio samo od sebe. Trebalo je da pobedi i da dočeka kiks Rajo Valjekana od Luga. Pčelice jesu izgubile od davljenika (0:1), međutim, na Molinonu se radovao pokrajinski rival i tako onemogućio poznati klub da se bori za povratak u elitni rang.

Sporting nije uspeo, iako je Almerija došla u kombinovanom, neko će reći i drugom sastavu. Primera radi, prvi strelac ekipe Umar Sadik ušao je tek u 84. minutu, štoper Nikola Maraš nije ni igrao, za razliku od veziste Radosava Petrovića (sve vreme na terenu). A na suprotnoj strani navaljivao je Uroš Đurđević, pomagao mu Nikola Čumić (od 60. minuta), igrao je i bivši štoper Partizana Mark Valijente, ali ništa od toga nije pomoglo Sportingu.

Oba gola za Almeriju postigao je Ager Akeče (56, 71) i time ekipu Davida Galega ostavio bez šanse da se bori za plasman u Primeru. Tamo su se već ekspresno vratili Espanjol i Majorka, a treći putnik u viši ran biće pobednik baraža u kome će učestvovati Leganes, Almerija, Đirona i Rajo Valjekano.

Iz lige su ispali Ablasete, Kasteljon, Logornjes i Sabadelj, dok je Lugo sačuvao status.

Poslednje kolo po dobrom neće pamtiti sadašnji, ali hoće bivši član Sportinga. Za razliku od Uroša Đurđevića (inače strleca 22 gola), Stefan Šćepović je bio dvostruki strelac pobedi Malage nad Kasteljonom. Nekadašnji reprezentativac Srbije je ušao u 63. minutu, samo 180 sekundi kasnije je postigao prvi, a u završnici susreta i drugi gol (86). Efektnim lob udarcem.

Verovatno oproštajni za Malagu – ukupno tri ovog proleća – pošto mu ističe ugovor sa plavo-belima.

ŠPANIJA 2, POSLEDNJE KOLO

Subota:

Tenerife – Ovijedo 2:2 (0:1)

Nedelja:

Alkorkon – Espanjol 1:0 (1:0)

Kartahena – Đirona 1:1 (0:0)

Logronjes – Las Palmas 0:1 (0:0)

Malaga – Kasteljon 3:0 (1:0)

Mirandes – Sabadelj 0:2 (0:0)

Ponferadina – Majorka 2:2 (1:1)

Rajo Valjekano – Lugo 0:1 (0:1)

Sporting Hihon – Almerija 0:2 (0:0)

Saragosa – Leganes 0:5 (0:3)




tagovi

SegundaUroš ĐurđevićSporting HihonMalagaStefan Šćepović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara