Navijači Čivasa (©Reuters)
Navijači Čivasa (©Reuters)

Kraj za Čivas, Amerika ide po novu titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 05:58

Sedmostruki pobednik Čempions kupa slavio u Gvadalahari – 3:0

Još jednom je Klub Amerika pokazala da je gazda Konkakaf Čempions kupa (nekadašnja Liga šampiona). U osmini finala takmičenja, u meksičkom derbiju, kao gost je ubedljivo pobedila Čivas i maltene se već plasirala u četvrtfinale – 3:0.

Tri korake, dakle, dele Klub Ameriku od novog trofeja, koji je čak sedam puta podizala i najtrofejniji je klub Čempions kupa. U narednoj rundi rival timu iz Meksiko Sitija biće američki Nju Ingland Revolušn, što je gotova stvar, iako su ostali da se igraju revanši.

Izabrane vesti

Čivasu je na ruku pred ovaj meč išlo samo to što je bio domaćin, jer gosti su u boljoj formi, imaju bolju poziciju na tabeli domaće lige, a od pet poslednjih duela četiri su pripala Klub Americi, od toga dva u Gvadalahari.

Vrlo brzo je sve krenulo po zlu za Čivas, jer je u 15. minutu dosuđen penal za goste, koji je Kinjones pretvorio u vodeći gol. Nade crveno-beilih iz Gvadalahare da mogu da se vrate u utakmicu potonule su posle sat vremena igre kada je isključen Tores. Na kraju je rival iz glavnog grada došao do drugog pogotka preko Valdesa, a onda u debeloj sudijskoj nadoknadi i do trećeg, strelac je bio Martin, koji je suštinski overio kartu za narednu rundu.

Nju Ingland je odigrao maestralnu utakmicu protiv Alahuelensea i slavio sa 4:0. Ostalo je da se odigra revanš na Kostariki, ali šanse domaćina da nadoknadi ovoliki minus mere se promilima.



tagovi

Čivas GvadalaharaKlub AmerikaKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara