Slavoljub Đorđević (© Star sport)
Slavoljub Đorđević (© Star sport)

Kraj za trenera i sportskog direktora: Đorđević i Dunđerski napustili Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 12:45

Zvanična odluka novosadskog superligaša, čeka se Gaćinović

Nepisano pravilo da trener prvi plaća ceh ako ekipi ne ide primenjeno je i u Vojvodini. Posle serije loših rezultata, uprava kluba iz Novog Sada raskinula je ugovor sa trenerom Slavoljubom Đorđevićem, ali i sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim.

Epilog je donekle očekivan, pa i najavljen, minulog vikenda, pošto je Stara dama srpskog fudbala zabeležila četiri poraza. Svaki po 0:1, od Radnika, Kolubare, TSC-a i niškog Radničkog. Taj na Čairu je bio posebno bolan, jer je ekipa Radoslava Bataka obišla Vošu na tabeli i zauzela četvto mesto, poslednje koja po sadašnjem preseku, vodi u Evropu naredne sezone.

Izabrane vesti

Da bi mogli da uslede rezovi nagovešteno je prošle sedmice, kad je posle sastanka Upravnog odbora saopšteno kako rezultati nisu u skladu sa kvalitetom tima. Đorđeviću je pružena još jedna prilika, ali kako nije bilo pomaka, usledio je rastanak. Devet i po meseci po dolasku na Karađorđe, gde je prošlog leta, posle uspešnog vođenja Radnika, nasledio Nenada Lalatovića.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde vodio je Vojvodinu na 33 utakmice, zabeležio 14 pobeda, pretrpeo 13 poraza i ostvario šest remija.

Zajedno sa njim, Vošu je napustio i Ljubiša Dunđerski, koji je tako okončao drugi mandat na „Karađorđu“ u svojstvu sportskog direktora. Uprava je procenila da je i on odgovoran za krizu rezultata. Otud...

Posle analize rezultata prvog tima, posebno uzimajući u obzir poslednje četiri utakmice, sporazumno je raskinuta saradnja sa sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim i šefom stručnog štaba Slavoljubom Đorđevićem. Zahvaljujemo se na dosadašnjoj saradnji i svemu što su uradili za naš klub i želi im mnogo sreće i uspeha u njihovoj daljoj karijeri. O imenovanju novog sportskog direktora i šefa stručnog štaba, sportska javnost će biti obaveštena naknadno“, stoji u saopštenju Vojvodine.

Kao prvi kandidat za novog trenera pominje se Vladimir Gaćinović, ranije šef stručnog štaba Spartaka i niškog Radničkog, koji je u Novom Sadu radio kratko kao saradnik Aleksandra Veselinovića pre pet godina.



tagovi

Ljubiša DunđerskiSlavoljub ĐorđevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara