Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Kralj Pele skinut s trona! Mesi spakovao het-trik i postao najbolji strelac južnoameričkog kontinenta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.09.21. | 03:24

Argentina silna protiv Bolivije - 3:0 (1:0)

Messi es mas grande que Pele! Orilo se Monumentalom. Lionel Mesi je čovek-reprezentacija. Argentinski čarobnjak od noćas je najbolji strelac u istoriji južnoameričkog internacionalnog fudbala.

Mali je broj rekorda koje Lionel Mesi ne drži u svom vlasništvu. Jedan takav ljubomorno je decenijama čuvao Pele, sve do duela Argentine i Bolivije. Umela je Bolivija kroz istoriju da nanese bolne poraze Gaučosima, dosuše u visinama Anda - pamti se onaj 6:1 - ali više nikome u Argentini kada se sastanu sa Bolivijom neće prva pomisao biti taj debakl, nego da je Mesi postao kralj Južne Amerike.

Izabrane vesti

Het-trikom obišao je legendarnog Pelea, koji je sa 77 golova u dresu Brazila bio najbolji strelac Zelenog kontinenta. Licitiralo se kada će ga Mesi svrgnuti sa trona - licitacija je završena. Stavljena je tačka. Lionel Mesi je u 153. nastupu za Argentinu sa nova tri gola stigao do "kote 79". I ne samo da je postao najbolji strelac u istoriji južnoameričkog internacionalnog fudbala, već u kategoriji koja se manje vrednuje - najbolji strelac KONMEBOL kvalifikacija za Mundijal - obišao Luisa Suareza. Stigao je do brojke od 26 golova, dok je Urugvajac, koji je preskočio septembarski prozor, ostao na 25 golova.

Mađioničar, čarobnjak, genije, kralj... Kako kome volja. Gaučosi plešu po taktovima Lionela Mesija i Anhela di Marije, i sve su bliži udaranju vize za Katar. Osmehuje se Mundijal Argentincima, ne brlja osvajač Kopa Amerike kao u nekim pređašnjim kvalifikacionim ciklusima, kada im je svetska smotra opasno visila. Autoritativnom igrom Argentina je upisala peti trijumf u kvalifikacijama za Mundijal. Utisak je da je Bolivija dobro prošla sa ovih 3:0 (1:0).

Poigravali su se Leo Mesi i drugovi, vadili su trikove iz rukava, a prednjačio je Anhel di Marija. Izluđivao je Bolivijce, u nekoliko navrata podelio im je besplatnu vožnju na ringišpilu. Vozio je Di Marija slalom, bacao je Bolivijce po terenu, lomio im kičmu i redom slagao. Za umetnički dojam čista desetka.

Da bi Peleov rekord konačno mogao pasti baš ove noći dao je nagoveštaj as Pari Sen Žermena u 14. minutu. Poigrao se sa čuvarom, malo čarolije, lopta kroz noge i odapeta strela sa ivice kaznenog prostora. Golman Bolivije našao se na ničijoj zemlji, samo je pogledom ispratio plasiranu loptu.

Imao je i Lautaro Martinez svojih pet minuta, ali ne slave. Poništen mu je gol, uleteo je u ofsajd. Na sreću Bolivijaca nije duplirao prednost, da bi potom usledio njegov veliki promašaj. Poslao je Mesi idealnu loptu u srce šesnaesterca, nonšalantan je bio najbolji strelac Argentine u kvalifikacijama i zbog toga nije postigao četvrti gol u kvalifikacionom ciklusu.

Držala se Bolivija, imala čak preko Marsela Morena priliku i da izjednači, a onda u 64. minutu - istorija. Južna Amerika ima novog kralja! Lionela Mesija. Razmenili su Lautaro Martinez i Lionel Mesi dupli pas, a desetka Argentine je desnom nogom iz peterca zatresla mrežu. Nizale su se šanse pred golom Bolivije, nakon Lautara i Mesiju je poništen gol, ali ovo je morao biti savršen Leov dan. Goman Bolivije je odbranio, kratko odbio loptu, a Lionel Mesi je natrčao i stigao do sedmog het-trika. u nacionalnom dresu

Trijumfalnom maršu Brazila nema kraja. Selesao ne namerava da uspori, a kamoli da se zaustavi. I posle osam odigranih utakmica u kvalifikacionom ciklusu ima besprekoran učinak. Poslednja žrtva u nizu Peru, učesnik Mundijala u Rusiji. Ako misli da odu i u Katar, moraće Peruanci da pobede i nekog već viđenog putnika. Tom podvigu protiv Brazila nisu bili ni blizu - 2:0 (2:0).

Sve što Brazilci rade, rade dozirano. Nema zapinjanja. Igraju onoliko koliko im je potrebno, a izuzetak je Nejmar koji je i protiv Perua pravio šou. Postalo je teško zamisliti pobedu Brazila u kojoj Nejmar nije umešao svoje prste. kod prvog gola je izigrao čuvara i poslužio na tacni Evertona Ribeira, da bi pred sam odlazak na odmor sa razdaljine od dva metra ćušnuo loptu u gol i pečatirao trijumf.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 9. KOLO

Petak

Paragvaj - Venecuela 2:1 (1:0)

/Martinez 7, Kaku 46 - Čanselor 90/

Urugvaj - Ekvador 1:0 (0:0)

/Pereiro 90+2/

Kolumbija - Čile 3:1 (2:0)

/Borha 19pen, 20, Dijaz 74 - Meneses 56/

Argentina - Bolivija 3:0 (1:0)

/Mesi 14, 65, 89/

Brazil - Peru 2:0 (2:0)

/Ribeiro 15, Nejmar 40/



tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija BolivijeFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija PeruaKvalifikacije za Mundijal 2022MundijalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara