Ivica Kralj (@MN Press)
Ivica Kralj (@MN Press)

Kralj: Saldanja nije na prodaju, voleo bih da svi ostanu zbog ciljeva koje imamo

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.01.24. | 10:57

Sportski direktor Partizana otkrio planove za naredni period

Zimski san na jesenjim lovorikama završen je za Partizan koji je danas započeo pripreme za nastavak sezone. Po ustaljenoj tradiciji, prvi radni dan u 2024. godini u SC Partizan Teleoptik bio je povod da se ekipa okupi i iznesu planovi za narednih šest meseci, a očekivanja u drugom delu sezone izneo je Ivica Kralj, sportski direktor kluba iz Humske.

Izabrane vesti

"Klubu kao i obično želim dobre rezultate, uspehe titule i igranje u Evropi naredne sezone. Kada je sportski sektor u pitanju, posla ima uvek, ali ne mislim da će biti preteranih aktivnosti. Letos smo doveli 11 igrača i sada će biti izvršena dopunska selekcija. Ne očekujem mnogo dolazaka", istakao je Kralj i dodao:

"Napravili smo analizu prethodnih šest meseci, trener je istakao na kojim pozicijama očekuje da se pojačamo te su eventualne pozicije na kojima ćemo tražiti igrače bočni napadač i zadnji vezni".

Crno-beli su tokom jesenji imali plus šest u odnosu na večitog rivala, ali i minus dva, ali su na aktuelni odmor otišli uz bod prednosti i na čelu superligaške tabele.

"Kada se podvuče crta moramo da budemo zadovoljni. Na nama je sada da se spremimo i da razmišljamo o sportskim stvarima".

Među igračima koji su se našli u žiži interesovanja su Mateus Saldanja, ali i mladi centralni defanzivci Mihajlo Ilić i Svetozar Marković.

"Što se Saldanje tiče, interesuje me kao sportskog direktora da ekipa ostane na okupu i on nije na prodaju. Bitan je igrač i odluka kluba je da ga zadrži, jedino bi izuzetak bio da se pojavi ponuda koja ne može da se odbije, ali nju trenutno nemamo i svakako bi odluku donosio generalni direktor. Kada su u pitanju ostali igrači, voleo bih da svi ostanu, ali postoje kontakti. Naši ciljevi se znaju i zato je potrebno da zadržimo tim na okupu. Postoji mogućnost da neko ode, ali niko od fudbalera koji su došli letos".

Kralj se potom osvrnuo na svoju ulogu, uz činjenicu da je letos sa saradnicima odradio vrlo dobar prelazni rok uprkos svim poteškoćama sa kojima se klub suočio, a neizbežna tema je bila i šestomesečna suspenzija koju je zaradio jesenas.

"Imam 'pauzu' još mesec dana jer je kazna na snazi do februara. Skautiramo brojne igrače, tržište je zaista veliko. Pritisak postoji uvek, ali aktivnosti na tržištu i uopšte pojačanja zavise od naših mogućnosti. Letos smo rešavali sve u hodu, a sada ćemo morati verovatno brže".

U prethodnom periodu neretko se postavljalo pitanje budućnosti Siniše Saničanina, Danila Pantića i ostalih igrača sa skromnom ulogom, ali Kralj naglašava da niko nije otpisan.

"Igrači koji nisu imali minutažu kakvu smo očekivali su svakako kvalitetni. Konkurišu kao i ostali, ali ćemo videti kakva će biti situacija sa njima tokom priprema", kazao je sportski direktor i potom se dotakao teme bonus igrača:

"Postoje u Srbiji mladi igrači za Partizan, ali mi imamo veliki broj talenata iz naše škole. Sa nama će na Kipar krenuti sedam-osam fudbalera iz omladinskog pogona što je potvrda kvalitetnog rada u mlađim kategorijama".

Partizan će pripreme obaviti na Kipiru, poput većine superligaša, iako su prethodno isplanirali zimsko tempiranje forme u Turskoj.

"Pre mesec i po dana smo imali dogovorene pripreme u Turskoj, ali idemo na Kipar. Manje je ekipa sa kojima možemo da igramo, ali kako je svima tako je i nama. Imamo tri dogovorene provere, protiv Mladosti iz Lučana, Lamine i Etnikosa, a traže se još dva rivala", istakao je Kralj.

Osim sportskog direktora Partizana, pred medije su izašli i fudbaleri crno-belih, dok je želja stratega Igora Duljaja bila da se javnosti obrati kada svi igrači budu na okupu, odnosno 18. januara za kada je zakazan put na Kipar. Tada se očekuje da i zvanično bude saopšten spisak snaga na koje stručni štab kluba iz Humske računa u prolećnom delu sezone.


tagovi

FK PartizanIvica KraljMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara