Napadač Fortaleze Velington Paulista (©Reuters)
Napadač Fortaleze Velington Paulista (©Reuters)

Kraljevski Klasiko: Remi Fortaleze i Seare, golmanu Trikolora kriva trava (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 02:32

Kup Brazila, treća runda: Gradski derbi u Fortalezi, na proslavi 107 godina od nastajanja fudbalskog kluba Seara, okončan bez pobednika

U 584. međusobnom okršaju, Fortaleza i Seara su po 201. put podelili plen (1:1). Gosti su imali prednost na poluvremenu, ali je Velington Paulista pred revanš (10. jun) dao nadu Trikolorima da mogu do osmine finala.

Clássico Rei ili Kraljevski Klasiko, kako se naziva duel gradskih rivala iz Fortaleze, još jednom je okončan bez pobednika. Remi je najčešći ishod njihovih okršaja, dok u pobedama vodi Seara sa 196 trijumfa, protivnik sa kojim deli stadion Kostelao i dalje ima 16 manje.

Izabrane vesti

Ekipe koje su trijumfima otpočele sezonu u Seriji A (Fortaleza dobila Atletiko Mineiro - 2:1, Seara slavila protiv Gremija - 3:2), odigrale su prilično tvrdo i bez puno emocija u prvom poluvremenu. Razliku je do prvog odmora pravio pogodak Klebera iz desetog minuta, posle greške golmana Felipea Alvesa. Velington Paulista je u drugom delu postavio konačan rezultat, a Fortaleza je mogla i do preokreta, ali Jago Pikaču nije uspeo nekoliko dobrih situacija da pretvori u golove.

Vozao je do prednosti stigao na samom startu, posle slabe intervencije golmana Trikolora Alvesa. Loše je reagovao posle jednog udarca sa ivice kaznenog prostora, slabo je odbio loptu, do koje je prvi stigao napadač gostiju Kleber i sa par metara je smestio u mrežu rivala. Čuvar mreže Fortaleze se žalio na travnatu podlogu, pa je u besu raskopao teren ispred svog gola, što je izazvalo i oštru reakciju predsednika Seare.

Pretila je Fortaleza mahom preko Dejvida u nastavku, ali do odlaska na odmor nije uspela da dođe do poravnanja. U drugom delu viđeno je nekoliko dobrih prilika na obe strane, da bi u 71. minutu majstorskim udarcem iskusni Velington Paulista poravnao rezultat. Maestralno je odreagovao posle centaršuta sa leve strane, sa igračem na leđima je uspeo da se okrene ka golu i glavom uputi udarac sa zemlje, golman Seare je uspeo da zakači loptu, ali ne i da je spreči da pređe preko gol linije.


KUP BRAZILA - ŠESNAESTINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Vila Nova - Baija 0:1 (0:0)

Sreda

Sianorte - Santos 0:2 (0:1)

Boavista - Vasko da Gama 0:1 (0:1)

Žulo Esporte - Sao Paulo 3:2 (2:2)

Šapekoense - ABC 3:1 (2:0)

Gremio - Brazilijense 2:0 (1:0)

Fortaleza - Seara 1:1 (0:1)

/Paulista 71 - Kleber 10/

Remo - Atletiko Mineiro 0:2 (0:2)

/Hjoran 15, Fernandez 45+2/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Krisijuma (u toku)

Korintijans - Atletiko Gojanense (u toku)

Fluminense - Bragantino (u toku)

23.55: Avai - Atletiko PR

23.55: Vitorija - Internasional

Petak

02.30: CRB - Palmeiras

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaFortalezaSearaKleber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara