Kraljevski klub samo na papiru: Čudna trava ili nešto drugo? Anderleht ostao u donjem domu

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 20:15

Šarlroa se neporažena vraća iz Brisela

Andrlehtov nadimak Kraljevski klub ove sezone važi samo na papiru. Tim iz Brisela je pre utakmice sa Šarloa bio tek 11. na tabeli, a remijem bez golova na toj poziciji će i ostati posle 18. kola prvenstva Belgije - 0:0.

Nadao se Andrleht da će mu nova trava na terenu doneti i neki novi, bolji početak u sumornoj sezoni, ali to se nije desilo. Interesantno je bilo i to da je trener Frenk Verkurten pre utakmice izjavio da je trava "prilično čudna, ali da nema izgovora da se ne upišu tri boda". Da li je bila u pitanju baš ta famozna podloga ili ne nije ni toliko bitno, važan je samo rezultat. Opravdanja nema, mada ostaje utisak da domaćin nije imao ni sreće na ovom meču.

Izabrane vesti

Istina, Kraljevski klub je imao velikih problema sa povredama pred utakmicu jer u sastavu nije bilo iskusnih Samira Nasrija, Nasera Šadlija i Vensana Kompanija, pa je tim iz prestonice Belgije izašao sa ekipom čiji je prosek godina tek 20,7. Ali to je i bila zamisao kluba pred početak sezone. Želeli su zaradu preko noći, avaj...

Ni smena iskusnog Kompanija, podsetimo da je na početku sezone imao ulogu igrača i trenera, ni imenovanje Frenka Verkaurterena za ovog šefa, nisu doneli veliki pomak u igri. One priče od letos, najave o jurišu na titulu, sad izgledaju smešno.

Pokušao je Anderleht na početku meča da brzo postigne pogodak, ali su napadi bili prilično jalovi. Najviše je prednjačio talentovani Aleksis Salemakers, ali nije imao mirnoću u završnici da zatrese mrežu Šarlroe. Osim nekoliko sporadičnih pokušaja igrača oba tima prvo poluvreme je bilo prilično dosadno. Gosti su igrali veoma dobro i organizovano i vrebali šansu iz kontri.

Koliko je Šarlroa nezgodna govori i to da su na prethodnih sedam utakmica od mogućeg 21 boda osvojili čak 19, a da je u sredu izbacila i Genk iz Kupa. Nakon povratka sa pauze Šarlroa je imala odličnu priliku preko Alija Golizadeha. Iranac je imao sjajnu priliku u 51. minutu kada je lopta posle njegovog šuta udarila u stativu.  Kao da je to trgnulo fudbalere Andrlehta koji su imali dve odlične šanse, ali ni desni bek Derik Lukasen - defanzivac Šarlroa je intervenisao sa gol linije - kao ni Doku, čiji je udarac završio na stativi, nisu imali sreće da se upišu u strelce.

Nakon toga, ritam igre je značajno opao, deluje i da je Verkaurterena kasno napravio izmene - samo dve, a prvu tek u 89. minutu - pa su domaći navijači otišli veoma nezadovoljni kućama.

BELGIJA 1 - 18. kolo

Petak

Vasland Beveren - Antverpen 0:4 (0:1)
/Lamkel Ze 20, 60, Mbokani 85pen, Gano 90+2/

Subota

Mehelen - Kortrajk 1:1 (0:0)
/De Kamargo 75 - Ezekijel 76/

Serkl Briž - Genk 1:2 (0:1)
/Zomers 66 - Ito 34, Berge 70/

Gent - Zulte Varegem 2:0 (2:0)
/Bezus 2, Jaremčuk 28/

Sint Trujden - Klub Briž 1:2 (1:1)
/Boli 20 - Balanta 44, Rika 85/

Nedelja

Muskron - Standard 2:2 (1:1)
/Perica 44, 85 - Emond 6, Lestijen 90+4/

Anderleht - Šarlroa 0:0

Eupen - Ostende 1:0 (0:0)
/Embajo 78/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara