Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Kraljevski okršaj u finalu Paulistaa

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 22:15

Brazil: Sao Paulo u prvom meču domaćin Palmeirasu na Morumbiju

Finale Paulistaa 2022. počinje ove noći na Morumbiju Kraljevskim okršajem (02.35). Sao Paulo i Palmeiras sastaju se 334. put u istoriji u prvom meču bitke za prvaka saveznog šampionata. Revanš je na programu u nedelju u Alijanc parku, a branilac krune je Sao Paulo.

Ovoga puta, za razliku od prethodnih nokaut faza, šampion će biti poznat u dve utakmice. Prednost Palmeirasa, koji je kampanju završio neporažen i samim tim sa najboljim učinkom, je da drugi meč igra na svom terenu.

Izabrane vesti

Sao Paulo je na početku šampionata imao padove i rešio se krize kada je započeo seriju pobeda od petog kola. Trikolori su tokom grupne faze često menjali postave u pokušaju trenera Rožerija Senija da izbegne fizičku iscrpljenost igrača, a u finale stižu puni samopouzdanja pošto su eliminisali Korintijans u polufinalu.

02.35: (2,90) Sao Paulo (2,80) Palmeiras (2,65)

Palmeiras je u odličnom momentu pred odlučujuće borbe, uprkos nekim problemima u timu zbog povreda. Verdao je napravio najbolji učinak u istoriji trenutnog formata Paulistaa i nije izgubio utakmicu tokom 12 rundi, ostvarivši devet pobeda. Slavlja nad Ituanom i RB Bragantinom u nokaut fazi dale su još više morala ekipi šefa Abela Fereire.

Kao što je to bio slučaj tokom takmičenja, sastav Sao Paula je misterija. Seni bi, međutim, trebalo da ima bar jedan izostanak za utakmicu, pošto je vezista Gabrijel Sara povređen. Ekvadorski štoper Robert Arboleda se vratio u Brazil posle igranja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali nije izvesno da li će biti uvršten u protokol.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

S druge strane, u prvoj utakmici finala Fereira neće moći da koristi defanzivca Luana koji se oporavlja od povrede butine. Pored njega, nedoumice za meč su i dalje golman Veverton zbog povrede ruke i vezista Danilo sa traumom butnog mišića.

Istorija sukoba velikih rivala otkriva da gotovo nestvaran podatak. Naime, tokom dosadašnja 333 dvoboja Sao Paula i Palmeirasa rivali su gotovo izjednačeni u svim parametrima. Trikolori su ostvarili 112 pobeda, Verdao se radovao 111 puta, a u 110 navrata je ishod derbija Choque-Rei bio nerešen. Ujedno, na 14 od 17 prethodnih duela ovih timova najmanje jedan sastav nije postigao pogodak (kvota da bar jedan tim neće dati gol na meču - 1,68).

BRAZIL, PAULISTA - FINALE, PRVI MEČ

Četvrtak

02.35: (2,90) Sao Paulo (2,80) Palmeiras (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PaulistaSao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara