©AFP
©AFP

Kraso i pored slabije minutaže u Zvezdi dobio poziv u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 17:36

Selektor Žan Lui Gase uputio poziv 26-godišnjem napadaču za prijateljske mečeve sa Marokom i Južnom Afrikom

Napadač Crvene zvezde Žan Filip Kraso polako ali sigurno postaje standardni reprezentativac Obale Slonovače, pa iako je u ekipi Baraka Bahara izgubio mesto u startnoj postavi, 26-godišnji fudbaler ponovo se našao na spisku selektora afričke reprezentacije Žana Luija Gasea, ovog puta za prijateljske okršaje.

Na najbolji mogući način se Kraso predstavio navijačima Zvezde po dolasku u klub. Pet golova je postigao u uvodne tri utakmice Mozzart Bet Superlige, pride upisao i dve asistencije i činilo se u tim trenucima da će se crveno-beli predvođeni doskorašnjim napadačem Sent Etjena prošetati do nove titule u domaćem šampionatu.

Izabrane vesti

Međutim, šampion Srbije je usporio u nastavku sezone, a sa njim i Kraso. U poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima samo gol i asistencija. Slab učinak ekipe, isto tako tanak učinak 26-godišnjeg momka, kao i dolazak Šerifa Endijajea poslednjeg dana prelaznog roka, naveli su Bahara da Krasou dozira minutažu, pa je napadač iz Obale Slonovače tri od poslednje četiri utakmice počeo sa klupe, dok je protiv niškog Radničkog ostao u svlačionici već na poluvremenu.

No, to što je izgubio mesto u startnoj postavi očigledno nije uticalo na Gaseovu odluku da mu uputi poziv za prijateljske utakmice sa Marokom i Južnom Afrikom sredinom oktobra. Da se izbori za minutažu neće mu biti nimalo lako, jer će mu konkurencija biti Vilfred Zaha (Galatasaraj), Kristijan Kuame (Fjorentina), Maks Gradel (Gazijantep), Džonatan Bamba (Selta), Simon Adingra (Brajton)…

Kraso je za seniorsku reprezentaciju Obale Slonovače debitovao u septembru 2022. godine protiv Togoa i od tada upisao još šest nastupa, postigavši dva gola.





tagovi

Žan Filip Kraso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara