Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)
Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)

Kreće konačan rasplet, najzanimljivije na Grbavici

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 12:15

Danas na programu preostali mečevi 23. kola prvenstva BiH

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u sami foto finiš. Istina, ostalo je da se odigra još 11 kola, ali s obzirom na to da je u pitanju poslednja trećina prvenstva, jasno je da će vrlo brzo krenuti konačni rasplet. Treći deo šampionata podrazumeva da favorit, odnosno bolje plasirani, za protivnike ima uslovno rečeno lakše rivale, dok će kako se bude bližio kraj, igrati međusobne derbije.

Prvo kolo trećeg dela prvenstva, kreiranog Bergerovim tabelama, startovalo je juče, kada je Borac minimalcem porazio Mladost, Zrinjski je bio bolji od Slobode, dok su Velež i Radnik remizirali. Danas su na programu tri preostala duela 23. runde.

Izabrane vesti

15.00: (1,23) Sarajevo (5,50) Krupa (12,0)

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine Sarajevo, u prolećnom delu sezone igra ispod očekivanja. U tri kola upisao je svega jedan bod, a to što je i dalje na prvom mestu zasluga je onih plus devet pre odlaska na zimsku pauzu. Međutim, i dalje ima solidnu bodovnu prednost u odnosu na rivale, a ukoliko želi da odbrani titulu danas mora da savlada davljenika Krupu. Gosti su poslednjeplasirani i sa vrlo malim šansama za opstanak, stoga bordo tim važi za apsolutnog favorita.

17.00: (1,47) Široki Brijeg (3,90) Olimpik Sarajevo (7,00)

Širokobriježani su prethodna tri kola odigrali fantastično, upisali su sedam bodova, a pogotovo im je bitna ona nad Sarajevom u prošlom kolu, nakon čega su lideru tabele prišli na svega pet bodova. Tim koji sa klupe predvodi iskusni stručnjak Toni Karačić tražiće i u ovom kolu pobedu i nastojati da opravda ulogu favorita, kako bi disao za vrat vodećem Sarajevu.

-----------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22,

a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------------

Na Pecaru stiže Olimpik. Tim koji u ovom prolećnom delu igra jako dobro. Već na zimskoj pauzi bilo je jasno da se Olimpik nije pomirio sa ispadanjem, a nekoliko iskusnih igrača koji su stigli u redove Vukova doprineli su da osvoje šest bodova u poslednja dva kola, i približe se opstanku. Koliko je Olimpik nezgodan rival, pokazuje i gostujuća pobeda nad Željezničarom u prošlom kolu.

17.00: (1,95) Željezničar (3,25) Tuzla Siti (3,80)

Retke su situacije u svetu fudbala kada dva tima u svega 14 dana igraju tri međusobna okršaja. Tako je u duelu Željezničara i Tuzle Siti. Već dva puta su igrali u poslednje dve sedmice, a oba puta kao pobednik izašao je tuzlanski tim. Husref Musemić je preporodio Siti, koji je vezao četiri pobede i sa velikim samopouzdanjem stiže na Grbavicu.

Dodatna prednost mogla bi im biti i činjenica da je Željezničar u velikim problemima. I organizacijski i rezultatski. Domaći imaju veliki pritisak, jer im i plasman u Evropu dolazi u pitanje. Nastojaće Amar Osim da nadmudri svog kolegu na drugoj strani, ali gledajući rezultate u poslednje vreme, sigurno je da mu neće biti lako.

PREMIJER LIGA BIH – 23. KOLO

Subota

Borac Banjaluka - Mladost DK 1:0 (0:0)

Velež - Radnik 2:2 (1:1)

Zrinjski - Sloboda 3:1 (0:1)

Nedelja

15.00: (1,23) Sarajevo (5,50) Krupa (12,0)

17.00: (1,47) Široki Brijeg (3,90) Olimpik Sarajevo (7,00)

17.00: (1,95) Željezničar (3,25) Tuzla Siti (3,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

BiH 1ŽeljezničarSarajevoTuzla SitiKrupaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara