(www.whufc.com)
(www.whufc.com)

Kreće lavina da se potroši novac od Rajsa: Prvi potpisao Meksikanac, čekaju se Megvajer i Vord Prauz

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 13:37

Edson Alvares u Vest Hemu

Dugo je Vest Hem oklevao, važio za jedini premijerligaški klub koji nije izdvojio doveo nikog tokom između dve sezone, a onda se aktivirao i pred početak novog prvenstva preti da potroši skoro sav novac od transfera Deklana Rajsa u Arsenal. Za početak mu je doveo zamenu, pošto su Čekićari ozvaničili dolazak Edsons Alavaresa.

Meksikanac je promovisan na Olimpijskom stadionu u poslu vrednom inicijalno 38.000.000 evra koliko će pripasti Ajaksu, uz još oko 3.000.000 evra na ime bonusa. Potpisao je ugovor na pet godina i od njega se očekuje da reprizira dobre partije iz Amsterdama, a naročito sa reprezentacijom, pošto je pre nekoliko sedmica postao prvak Srednje Amerike na Gold kupu.

Izabrane vesti

Na tom turniru je odigrao tri meča kao štoper, a dva kao zadnji vezni, čak i tokom boravka u Holandiji menjao pozicije, zato će biti interesantno gde će ga koristiti trener Dejvid Mojes. Najlogičije deluje da to bude na sredini terena, na prostoru koji je pokrivao Rajs pre nego što je klubu doneo skoro 117.000.000 evra odlaskom u Arsenal.

Kad je našao zamenu za engleskog reprezentativca, Vest Hem će privesti kraju još dva posla. Možda već do prve utakmice nove sezone na subotnjem gostovanju Bornmutu. Već su utanačeni detalji saradnje sa Mančester junajtedom odakle bi trebalo da stigne štoper Hari Megvajer za 35.000.000 evra, dok je po istoj ceni pred vratima i Džejms Vord Prauz iz Sautemptona, kad već Crveni đavoli nisu pristali da puste Skota Mektominija.

Na taj način će osvajač Lige konfrencije potrošiti skoro sav novac zarađen na transferu Rajsa. Tačnije, ostaće mu desetak miliona samo od tog posla. A u kasi ionako ima novca, jer su prodati Đanluka Skamaka (Atalanta, 25.000.000) i Nikola Vlašić (Torino12.800.000), te Artur Masuaku (Bešiktaš, 2.000.000 evra).


tagovi

Vest HemEdson AlvarezTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara