Aleksandar Katai (©MN Press)
Aleksandar Katai (©MN Press)

Kredit potrošen, Bahar okrenuo ploču: Preko minskog polja sa Kataijem i Krasoom

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 10:17

Izraelac priznao da mu je bilo potrebno da shvati ligu, promenio je način pripreme utakmica i za meč sa Radnikom napraviće niz korekcija

Početak je bio bajkovit, ali je nastavak problematičan. Crvena zvezda prestala je da pleni samopouzdanjem, izgubila je na samouverenosti koja ju je krasila i potrošila deo kredita. Više prava na grešku gotovo da nema, za Partizanom kasni šest bodova i poslednja opomena je stigla. Barak Bahar je obavio razgovore sa klupskim rukovodstvom, analizirao sa saradnicima minuli rad i priznao da mu je bilo potrebno vreme da shvati ligu i kako stvari funkcionišu i odlučio da promeni način pripreme utakmica.

Nije se izraelski trener previše oslanjao na Aleksandra Kataija, isprva nije ni mogao, jer je kuburio sa povredom leđa. Namenio mu je ulogu džokera, koristio ga tek u završnicama utakmica, tek jedanput bio je starter. Magiko se nije naigrao od dolaska Baraka Bahara, no posle pogotka TSC-u – minuti su ga delili od toga da bude pobedonosni – i to bi moglo da se promeni počev od Radnika (18.00, Arena Sport 1 Premijum). Izvršiće niz korekcija za duel sa “fenjerašem”, praktično okrenuti ploču i sa Aleksandrom Kataijem i Žan Filipom Krasoom pokušati da unese mir i spokoj pred duel sa Lajpcigom, i učini da pritisak bar malo splasne.

Izabrane vesti

Pogodak u finišu meča sa klubom iz Bačke Topole može da bude okidač, no ima još parametara zbog kojih će Izraelac nešto više biti zagledan u Aleksandra Kataija. Kada je Zvezda u bližoj prošlosti trebalo preko Radnika da stigne do bodova, to je često izgledalo kao da gazi preko minskog polja. Jedan pogrešan potez i – odbrana titule bila bi dovedena u pitanje.

Tako je bilo pre dve sezone kada je Radnik napravio velike probleme ekipi Dejana Stankovića. Izbio je crveno-belima pet bodova, upravo posle tih duela teret na leđima srpskog šampiona se uvećavao, a optimizam u Partizanu rastao. I prethodne sezone pod vođstvom Miloša Milojevića pekla se Zvezda na tihoj vatri, gorelo joj je pod nogama u Surdulici do – gola Aleksandra Kataija. Magiko je golom u dubokoj nadoknadi obezbedio crveno-belima povratak u Beograd sa bodovima.

Isprva Aleksandar Katai nije bio u ozbiljnim planovima Baraka Bahara, no sve bi lako moglo da se okrene, baš kao što bi mogla i Zvezdina sezona serijom dobrih rezultata. Situacija u kojoj se nalazi nije naivna i nije ona u kojoj je navikla da bude prethodnih godina – u sličnu je uspeo da je stavi Partizan pod vođstvom Aleksandra Stanojevića – ali još nije dramatična. Ipak, i samom izraelskom treneru jasno je da pojedine stvari mora da promeni, pa će tako još jedanput izmeniti napadački tandem.

Piter Olajinka i Osman Bukari predvodili su navalu protiv TSC-a, Jovan Mijatović i Piter Olajinka sa nešto povučenijim Žan Filipom Krasoom u duelu sa IMT-om na krovu tržnog centra, dok su posle reprezentativne pauze – a i pre nje – najčešće najistureniji bili doskorašnji napadač praške Slavije i Šerif Endijaje. Nigerijac je postigao četiri gola na poslednjih pet utakmica, međutim, izraelski strateg će nastaviti da rotira i traži pravu kombinaciju, i na Radnik će krenuti sa reprezentativcem Obale Slonovače i akvizicijom iz Adane Demirspor.

Biće to prvi put da Aleksandar Katai i Žan Filip Kraso dele teren od prvog minuta, biće i prilika da Šerif Endijaje postigne prvenac u Mozzart bet Superligi – do sada pogađao u Ligi šampiona i Kupu Srbije – a promena će biti i u poslednjoj liniji tima. Uroš Spajić bi zajedno sa Aleksandrom Dragovićem prvi put trebalo da drži odbranu još od Čukaričkog.

MOZZART BET SUPERLIGA – 14. KOLO:

Subota

18.00: (1.03) Crvena zvezda (15.0) Radnik (75.0)

Nedelja

15.00: (1.45) Vojvodina (4.50) Železničar Pančevo (7.00)

15.30: (2.40) Čukarički (3.30) TSC (3.00)

19.30: (2.30) Voždovac (3.30) Radnički Niš (3.20)

Ponedeljak

15.00: (5.70) Novi Pazar (3.80) Partizan (1.63)

17.00: (2.30) Spartak Subotica (3.35) Radnički 1923 (3.15)

18.30: (2.30) Napredak (3.35) IMT (3.15)

19.00: (2.40) Mladost Lučani (3.35) Javor (2.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš SpajićAleksandar KataiŽan Filip KrasoBarak BaharMozzart Bet SuperligaRadnik SurdulicaFK Crvena zvezdaŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara