Reuters
Reuters

Krespo nakon triple krune dobio otkaz u Kataru

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 17:42

Kristof Galtje menja legendarnog Argentica u Al Duhailu

Nisu imali čelnici Al Duhaila ni najmanje strpljenja za Ernana Krespa. Popularni Valdanito doneo je klubu iz Dohe triplu krunu prethodnog proleća, a sada ga je osvajanje samo jednog boda iz dva kola Azijske Lige šampiona koštalo posla.

Nekada jedan od najboljih napadača svetskog fudbala posle godinu i po dana provedenih na Bliskom istoku rastao se sa osmostrukim šampionom Katara, a samo nekoliko sati pošto je dobio otkaz saopšteno je da će njegov zamena biti Kristof Galtje, do pre nekoliko meseci trener Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Jeste Francuz osvojio titulu državnog šampiona sa Svecima, ali kako se to na Parku Prinčeva podrazumeva, Galtjeov trenerski renome nije previše porastao uzimajući u obzir ranu eliminaciju u Ligi šampiona. Ekipa mu je veći deo sezone izgledala "beskrvno", nije uspeo da nametne autoritet i napravi mnogo sa ekipom prepunom igračkih zvezda, pa je nakon samo jedne godine otišao iz Pariza. Javio se Al Duhail i potpisao u prethodnim mesecima besposlenog Galtjea. Čini se da se 57- godišnji stručnjak finansijski obezbedio i samim prevremenim raskidom sa PSŽ-om, za koji je dobio 6.000.000 evra. Detalji ugovora s novim poslodavcem još nisu obelodanjeni.

Prvi značajniji izazov Galtjea očekuje već krajem meseca kada njegovu novu ekipu očekuje susret u trećoj rundi Lige šampiona protiv Al Nasra, Kristijana Ronalda, Sadija Manea, Marcela Brozovića...

Ipak, glavni utisak čitave priče oko mesta trenera jeste da je Krespu otkaz dat prerano. Napravio je Duhail kikseve u Ligi šampiona odigravši samo nerešeno protiv tadžikistanskog Istiklola, uz poraz od iranskog Persepolisa, ali je uprkos tome neverovatno da klub nije imao više razumevanja i strpljenja za čoveka koji im je u maju doneo čak tri trofeja na domaćim frontovima.

Podsetimo, prva zvezda Al Duhaila je tek prethodnog meseca pristigli Brazilac Filipe Kutinjo, pa je i sa te strane Krespu dato premalo vremena da uklopi bivšeg vezistu Liverpula, Barselone... sa ostalim domaćim igračima, koji čine okosnicu kako samog kluba, tako i reprezentacije Katara.




tagovi

Kristof GaltijeErnan KrespoAl Duhail

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara