Slavlje fudbalera Gvaranija (©Reuters)
Slavlje fudbalera Gvaranija (©Reuters)

Kriza Olimpije: Nema Santa Kruza – nema bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 02:47

Velikan iz Asunsiona poražen u gradskom derbiju od Gvaranija

Posle poraza prošle nedelje u pragvajskom Superklasiku od Sero Portenja novi neuspeh Olimpije. U gradskom derbiju Asunsiona Gvarani je bio bolji sa 2:0 (0:0). Ekipa iz predgrađa prestonice ove južoameričke države iskoristila je odustvo Rokea Santa Kruza. Najbolji igrač Olimpije i prvi strealc Klausure nije igrao zbog povrede.

Domaćin je to iskoristio, srušio favorizovane goste i izjednačio se sa Olimpijom na tabeli. Lider je i dalje Sero Portnje, šampion Aperture ove godine, sa dva boda više od 12. oktobra. Najpoznatiji fudbaler Gvaranija je nekadašnji napadač Augzburga Raul Bobadilja koji je ostao u neprijatnom sećanju navijačima Parizana. Ipak, nije on bio u prvom planu. U prvih 45 minta nije bilo golova, a u nastavku žuto-crni su dominirali.

Izabrane vesti

U 57. minutu dosuđena je najstroža kazna za ekipu iz naselja Pinoze, a Kristijan Baez je bio hladnokrvan, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za vođstvo domaćeg tima.

Odluka je pala u finišu utakice. Posle kornera, lopta se odbila van šesnaesterca, gde ju je zahvatio Fernando Fernandez i lepim udarcem po zemlji sa 18 metara overio trijumf svog tima. On je u 62. minutu zamenio neprimetnog Bobadilju.

Bila je ovo druga pobeda u nizu Gvaranija protiv Olimpje. Krajem avgusta žuto-crni su slavili u gostima sa 2:1 Podsetimo, Gvarani je prošle nedelje eliminisan od brazilskog Gremija u osmini finala Kopa Libertadores.


PARAGVAJ - KLAUSURA - 9. KOLO

Subota

Dijaz - River Plejt 0:0

Nedelja

12. oktobar - Gvarena 3:0 (1:0)

Sportivo Lugenjo - Libertad 2:2 (0:0)

San Lorenco - Sol de Amerika 2:2 (1:1)

Ponedeljak

Gvarani - Olimpija 2:0 (0:0)

Utorak

00.00: (3,20) Nasional Asunsion (3,10) Sero Portenjo (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ParagvajParagvaj 1GuaraniOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara