Zlatko Krmpotić (© Starsport)
Zlatko Krmpotić (© Starsport)

Krmpotić ističe mane Vest Hema: Ranjivi su kada moraju da napadnu

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.09.23. | 20:00

Bivši reprezentativac Jugoslavije u Londonu bodri TSC

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Londona/

Stigla je ekspedicija vicešampiona Srbije u prestonicu Engleske, u pratnji nekolicine novinara i prijatelja kluba. Razna su očekivanja prisutnih kada je reč o ishodu duela Vest Hem - TSC u prvom kolu Lige Evrope (četvrtak, 21.00). Od povoljnog rezultata do ubedljivog poraza.

Izabrane vesti

U ekspediciji iz Bačke Topole koja je došla u London je i bivši reprezentativac Jugoslavije, učesniku Mundijala u Španiji 1982. godine i bivši prvotimac Crvene zvezde - Zlatko Krmpotić. Rođeni Beograđanin vezan je za Bačku Topolu iz više razloga, sem porodičnih korena, tamo je načinio i prve fudbalske, ali i trenerske korake. Trenutno je bez trenerskog angažmana, pa ne propušta priliku da prati svoj matični klub.

Kao veliku stvar vidi Krmpotić učešće TSC-a u Ligi Evrope, bez obzira kakav rezultat bude napravljen. Nije šala da tim iz malenog mesta sa severa Srbije odmeri snage sa jednim velikanom engleskog fudbala, kao što je Vest Hem.  

"TSC je nov u svemu ovome, ali svakako će sve ovo biti jedno veliko i lepo iskustvo za njih", naveo je Krmpotić.

Čak je i optimista Zlatko Krmpotić, kada govori o sutrašnjem meču Topolčana protiv Čekićara.

"Mislim da mogu do pozitivnog rezultata, ukoliko se dobro nameste, ne povuku u svoj kazneni prostor. Protiv Brage su u određenim trenucima delovali dobro, sada bi bilo odlično kada bi to ponovili“, istakao je bivši reprezentativac Jugoslavije.

Vidi Krmpotić Čekićare kao ekipu punu dobrih pojedinaca, izdvaja ih nekoliko, ali to ne treba da bude psihička barijera za fudbalere Lazetićevog tima. Smatra nekadašnji direktor Omladinske škole Crvene zvezde da ime protivnika i status njegovih igrača ne smeju da uplaše igrače kluba iz Bačke Topole, te da se kvalitet dokazuje na terenu.

"Baš sam gledao Vest Hem zbog TSC-a. Imaju i oni problem jer mislim da nemaju taj roster da igraju u terminu sreda-subota. Prvo poluvreme su protiv Mančster sitija bili izvanredni. Imaju par izuzetnih pojedinaca: Boven, Antonio, Vord-Praus i Benrama. Svi su izuzetni igrači, naravno, tu je i Lukas Paketa. Ne treba se opterećivati sa time što su oni zvezde, već im pružiti otpor na terenu. Ako istraješ u onome što hoćeš, možeš i da pobediš boljeg. Možda pričam navijački, ali voleo bih da TSC napravi iznenađenje", istakao je Krmpotić.

Pozicija u kojoj se Topolčani trenutno nalaze može da bude motiv za sutrašnji duel. Na prvom su mestu u Mozzart Bet Superligi nakon sedam kola i napravili su niz od šest uzastopnih pobeda. Takođe, ističe nekadašnji fudbaler reprezentacije Jugoslavije i koje su po njemu mane prošlosezonskog osvajača Lige Konferencije, a koje bi TSC trebalo da eksploatiše.

"TSC možda može da izvuče snagu iz dobrih rezultata u domaćem prvenstvu. Vest Hem je možda najopasniji u situaciji kada ih napadneš, jer imaju stravično brzu tranziciju i kontru, najjaču možda u Engleskoj. Mane su im kad oni nekoga pritisnu, onda su ranjivi, onda im se pojavi protivnik sa jednom-dve šanse. Odbrana im nije toliko brza. Međutim, vodi ih iskusan trener koji zna da postavi ekipu. Prošle godine ih je izvukao iz jedne komplikovane situacije i sada sigurno imaju dodatnu snagu“, konstatovao je Zlatko Krmpotić.


tagovi

Zlatko KrmpotićTSC Bačka TopolaVest HemLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara