Krstajić komanduje napad: Da se u novembru direktno kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.19. | 13:08

O Pavkovu, Gaćinoviću i izboru Joakima Leva...

Nema povređenih, nema uvređenih, ali za selektora Srbije Mladena Krstajića - nema problema Iako će reprezentacija u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo krenuti bez nekoliko bitnih igrača, strateg Orlova sa velikom dozom sigurnosti poručuje:
"Cilj nam je da se u novembru direktno plasiramo na šampionat kontinenta, na kojem nismo bili 20 godina".

Krstajić je saopštio spisak sa 27 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Nemačkom (20. mart) i za premijeru u kvalifikacijama sa Portugalom na strani (25. mart). On je uveren da taj sastav, bez obzira na sve probleme, može da odoli jačima od Srbije u oba meča!
"Naš zadatak, naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo odmah, bez čekanja Lige nacija. Sticaj je okolnosti što imamo te dve mogućnosti, ali nećemo da razmišljamo o njima. Iako imamo tešku grupu, stojim iza toga da ova generacija ima snagu i moć da se nađe na prvenstvu Evrope. Zasužujemo da učestvujemo", poručuje Krstajić.

Izabrane vesti

Na spisku selektora nema Luke Milivojevića, Matije Nastasića koji ne žele da igraju za državni tim do daljeg, nema ni povređenog Nikole Maksimovića, kao ni Marka Grujića, koji je, izgleda, navukao bes ljudi iz saveza zbog mlade reprezentacije.

Na spisku su Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa, koji Portugalce znaju u prste, ali veliko je pitanje da li će i videti Portugal.
"Sa Maksimovićem smo se videli u Napulju. On ima probleme sa kolenom i već je zakazao terapije, kojima želi da izbegne operaciju. Koliko god nam je žao, nama je želja i da ozdravi, pa da ubuduće bude nam na raspolaganju. Matić i Fejsa su povređeni... Smatram da bi svako ko želi dobro srpskom fudbalu, trebalo da podrži ovaj spisak od 27 imena".

Nema ni Stojkovića, Nastasića, Ivanovića... Deluje da je za neke od njih reprezentacija završena priča.
"Nastasić je sam rekao da ne želi da igra dok sam ja selektor. Što se tiče ostaih, kao što sam govori i pre: nikom vrata reprezentacije nisu završena. Na ovom spisku su imladi igrači koji ne igraju ili imaju malu minutažu u svojim klubovima: Živkovič, Radonjić, Gaćinović... Ali, oni su budućnost našeg fudbala i normalno je da budu tu. Da i na taj način shvate da bi trebalo ili da se izbore za minutažu ili da promene klubove".

Golgeter Cvene zvezde Milan Pavkov je bio "viđen" na spisku, ali...
"Pavkov da bi igrao za Srbiju morao bi redovno da igra za Crvenu zvezdu, a ne jedan meč da je u timu, drugi ne. A, mislim da ima kvalitet da bude prvotimac crveno-belih."

Ima, ipak, pozvanih igrača iz domaće lige.
"Bogosavac je dobio poziv zato što je Rodić povređen. Gajić je počeo da igra u Zvezdi i biće sigurno reprezentativac, mada je sada više bio na levoj strani. Pozvali smo Miletića iz Partizana, koji je po meni bio najbolji igrač na večitom derbiju a može da bude i desni bek i štoper".

Ceo svet bruji o igri Dušana Tadića za Ajaks protiv Reala. Ni selektor Srbije nije ostao imun.
"Sve što može da se kaže je suvišno. Dušan je igrao sjajno i u prvoj utakmici protiv Reala, koji nisu pobedili. On je sve to zaskužio, bog ga je pogledao, zbog toga kakav je igrač i kakav je čovek", rekao je Krstajić.

Tri špica, 100 golova ove sezone. Pitanje za Krstajića da li i to može da bude za glavobolju, jer ne mogu na teren i Mitrović i Jović i Prijović.
"Nije lako napraviti sistem igre da svi budu zadovoljni, a nemoguće je da sva trojica budu istovremeno na terenu. Imamo ideju i sa dva špica, više opcija i sistema u igri. Kvalitet igrača koje imamo diktira i način kako ćemo da igramo", istakao je Krstajić.

Iako je imao sukob sa Gaćinovićem selektor je pozvao pod nacionalnu zastavu vezistu Ajntrahta.
„Gaćinović je mlad, perspektivan, dobar momak. Nikakvih problema nema što je Gaćinović ponovo pozvan, ne razmišlja 25 momaka isto, nije lepo ili prijatno da te neko zameni. To što se desio to su dečije bolesti,.To što se medijski isprati drugačijem to je tako... Rekao je da je pogrešio, to se prašta“.

Govorio je Krstajić i o martovskim rivalima.
„Nemačka je najopasnija kada je ranjiva. Napravila je novi spisak bez Humelsa, Milera i Boatenga koji bi danas mogli da igraju, ali je Lev presekao. Ide sa novim i mlađim igračima. Što se tiče Portugala, mislim da će Ronaldo igrati“.  

PIŠE: Vujadin Tomković

(Foto MN Press)


tagovi

Mladen KrstajićMijat GaćinovićVladimir StojkovićNemanja R. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara