Mladen Krstajić (©MN Press)
Mladen Krstajić (©MN Press)

Krstajić o skidanju trake Ivanoviću, spisku za SP u Rusiji...

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 10:54

„Možda je Gaćinović više zasluživao da ide na Mundijal od Jovića“, priznao bivši selektor

Prošle su dve i po godine od Svetskog prvenstva u Rusiji, prošlo je godinu i po dana kako Mladen Krstajić više nije selektor, ali neke odluke koje je donosio u tom periodu još izazivaju komentare.

Jedan od najkontroverznijih poteza koje je nekadašnji selektor Srbije, a sada trener TSC-a, napravio u mandatu je skidanje kapitenske trake sa ruke Branislava Ivanovića. Tu odluku mu javnost nije oprostila, jer i dalje vlada mišljenje da su odlučile stvari van terena.

Izabrane vesti

Krstajić je u razgovoru za Kurir objasnio zbog čega je traku skinuo s ruke Ivanoviću i dao je Kolarovu.

Nije tu bilo nerazumevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio. Verujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa“, priča Krstajić.

Smeta Krstajiću i danas priča kako je Ivanovića, navodno, hteo da spreči da postane rekorder po broju odigranih utamica za reprezentaciju.

Ide priča da li ću ga staviti da igra ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu“.

Buru je tokom Krstajićevog selektorskog mandata izazvao i spisak igrača za Mundijal u Rusiji. Zašto su neki bili na njemu, a neki ne...

Da li je bilo nekih igrača koje sam mogao da vodim na Mundijal u Rusiju, a nisam? Sad, kad vratim film, naravno da je moglo drugačije. Pitali su me odmah, otkud Luka Jović? Imali smo Mitrovića i Prijovića, koji nas je odveo na SP, kako da njega ne vodim, iako je bilo pritisaka za njega, jer je otišao u Saudijsku Arabiju. Luka Jović mi je bio potreban kao treći špic, realno. Nažalost, Gaćinović koji je igrao u kvalifikacijama nije otišao. Možda je on više zasluživao, nego Jović. Nekoga od mlađih igrača morao sam da vodim. Ali ja sam pravio tim. E, to je nešto što sam ja prošao“, objasnio je Krstajić. 


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara