Krstajić: U Blekiju ne vidim sebe, već Nemanju Vidića

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.06.18. | 20:53

Selektor Srbije govorio o dobrim i lošim detaljima igre protiv Bolivije, het-triku Aleksandra Mitrovića, Branislavu Ivanoviću i o proslavi gola, Nikoli Milenkoviću, Sergeju Milinković Saviću, taktici, ekipi...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Rezultat ubedljiv, igra zadovoljavajuća, cilj - biti još bolji u Rusiji!

Izabrane vesti

Fudbaleri Srbije položili su završni ispit u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo, što je zadovoljilo selektora Mladena Krstajića. Iako je Srbija ostvarila jednu od najubedljivijih pobeda od osamostaljenja države, Krstajić nije preterano gledao ka semaforu i konačnom rezultatu, već elementima koji su pravili finu liniju između dobrih i loših segmenata. 

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - 2,15

Selektor se, pre svega, zahvalio igračima na dobrom pristupu igri, a navijačima na podršci.
"Iako rezultat nije toliko bitan, imali smo dobrih i loših faza u igri. Najbitnije je da smo dobili utakmicu, da idemo sa većom dozom samopouzdanja. Bilo je dosta dobrih stvari, ali ima neke stvari da popravimo", poručio je Krstajić i dodao:
"Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni, imali su mali odmor, tek pet-šest dana i nije lako da se vratite ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje".

Zato, kako sam priznaje, nije ni mogao da očekuje dobru igru protiv Čilea.
"Danas su igrači bili za nijansu odmorniji, ali su i dalje umorni. Bitno nam je da smo dobili utakmicu. Bilo je stvari koje treba da popravimo. Rezultat nas neće zavarati. Ne treba da budemo u euforiji, već da svi budemo na zemlji".

Posle svega izgovorenog, srpske novinare u Gracu interesovalo je - šta je to dobro, a šta loše što je Krstajić video u igri Srbije?
"Faza odbrane da preuzimamo igrača, da krenemo u presing... To su stvari koje treba korigovati, ali ne možemo preko noći", jasan je Krstajić, ali nastavlja:
"Bitan je sam odnos igrača. Zalaganjem i htenjem su želeli da ispolje ono što smo radili desetak dana. Bilo je i dobrih stvari, lopta je išla bolje, manje smo imali dodira".

Krstajić je bio prezadovoljan igrom Aleksandra Mitrovića, a posebno činjenicom da je postigao het-trik.
"Drago mi je zbog Mitra, jer i on kao i svaki drugi napadač, voli da postigne gol. Njegov nastup na terenu je bitan, jer je zadužen za golove".

Malo i odbrambenoj liniji, koja je danas izgledala vrlo dobro.
"Probali smo četvorku gde smo hteli da vidimo Branislava Ivanovića na desnom beku, nismo imali problem nikakav da igra na desnoj strani. Hteli smo da vidimo kako funkcionišu on i Bleki (Milenković) na desnoj strani. Nisam imao strah što se tiče malog, znao sam da će da se uklopi i nije se osetilo da je mlađi od njih 10 i više godina. Nemam strah da nekoga kao Blekija stavim u vatru".

Priznaje - drago mu je što je video Branislava Ivanovića u odličnoj formi.
"Bitno je da se Bane povratio. Odradio je utakmicu kako je očekivao".

Novinari su selektora pitali i za način na koji je proslavio gol (prst preko usta kao znak da nekoga ućutkuje)?
"Ne znam, pitajte njega", s osmehom je uzvratio Krstajić.

Malo i o Nikoli Milenkoviću, koji je ponovo ostavio odličan utisak.
"Svakom treningu prilazi ozbiljno, niti je leteo niti će da lebdi. Zaista je staložen, dečko koji ima kvalitet i budućnost".

Na pitanje - da li u Blekiju vidi sebe? - Krstajić je kao iz topa odgovorio:
"Ne vidim sebe, ali prepoznajem Vidića".

Posle ubedljive pobede i nekih novih taktičkih zamisli koje je sproveo u poslednje dve utakmice, Krstajić priznaje da se nalazi u slatkim mukama kako da izabere startnih 11 za meč protiv Kostarike.
"Boli me glava svaki dan, sad me još više boli", našalio se selektor. 

Krstajić je pohvalio i izveštavanje srpskih novinara i priznao da je sve bilo kako treba, ali je i pored pohvala koje je ekipa zaradila posle ubedljivog trijumfa svestan da ima još mnogo toga za dodaru i ispravku. 
"Treba da imamo kontinuitet svih 90 minuta u igri. Temelj je da odemo u Rusiju i mirnije igramo. Ne znam kako bi bilo da smo izgubili, sigurno je da bi pritisak bio još veći", apostrofirao je ključni cilj kojem se teži.

Velika nedoumica nastala je zbog Sergeja Milinković Savića i njegove pozicije na terenu u ovoj utakmici. Na momente je izgledalo da je zadnji vezni uz Nemanju Matića, kasnije i Luku Milivojevića, a zatim bi bio i nešto ofanzivniji...
"Posle 15 sekundi je rekao: 'Šefe, šta vi kažete ja ću da igram'. Veliki je profesionalac, odličan dečko, samo treba naći načina kako da im priđete".

Foto: Star Sport


tagovi

Mladen KrstajićNikola MilenkovićSergej Milinković SavićBranislav IvanovićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara