Krstajić (©Reuters)
Krstajić (©Reuters)

Krstajiću 20.000 evra mesečno za nemoguću misiju da odvede Bugare na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 10:06

Ugovor do juna 2024.

Probao je Mladen Krstajić da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo, ali je doživeo slom. Posle solidnog utiska na Mundijalu u Rusiji, pa u Ligi nacija, debakl od Ukrajine (5:0) je sve porušio kao kulu od karata.

Nije uspeo sa Srbijom, a sada kreće u novi pokušaj sa – Bugarskom. Nekadašnji selektor Orlova je postao novi strateg reprezentacije Bugarske, a mediji iz komšiluka su otkrili da je Krstajić potpisao ugovor do juna 2024. godine po kojem će zarađivati 20.000 evra mesečno.

Izabrane vesti

Putem Saše Ilića, koji je ovog leta postao trener CSKA iz Sofije, otišao je njegov nekadašnji saigrač iz Partizana, a pitanje je koga od njih dvojice teži posao čeka. Jer, CSKA je daleko od titule pored Ludogoreca, dok je reprezentacija Bugarske daleko od mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo.

U aktuelnom takmičenju u Ligi nacija, u grupi pored Makedonije, Gibraltara i Gruzije ekipa Bugarske je osvojila tri boda, bez ijedne pobede. A, kod kuće je pretrpela debakl od Gruzije – 5:2.

Poslednju pobedu naše istočne komšije su ostvarile u oktobru prošle godine, kada su sa 2:1 savladale Severnu Irsku u Sofiji na kraju mundijalskih kvalifikacija. U toj grupi Bugari su bili četvrti, daleko iza Švajcarske i Italije, a iza i Irske.

Isto četvrta u grupi Bugarska je bila i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo, sa samo jednom pobedom u osam odigranih mečeva.

Mladen Krstajić je, inače, prvi strani selektor u Bugarskoj posle 12 godina. Poslednji pre njega bio je još jedan „partizanovac“ – Lotar Mateus.

 


tagovi

Mladen Krstajićreprezentacija Bugarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara