Marko Putinčanin (©FK Napredak)
Marko Putinčanin (©FK Napredak)

Kruševački junak Marko Putinčanin: Sad je ključno izbeći zonu komfora

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 10:03

Vezista Napretka protiv Kolubare postigao dva gola, uz tačnost dodavanja od 84 odsto i 86 procenata dobijenih duela

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Nameštao je Dušan Đorđević sastav sedam kola, sve vreme verovavši da će rad i strpljenje u jednom trenutku doneti vidan rezultat. Početak iz bajke na Čairu doneo je nadu da je krizi rezultata kraj, no Radnički je stigao do preokreta (2:3), a tim iz Kruševca ostao na skromnom saldu od dva boda. Ipak, odličan početak meča u Nišu kao da je najavio seriju koja je usledila – Napredak je zabeležio četiri pobede u narednih pet kola Mozzart Bet Super lige. Pitanje je koliko bi Čarapani bili uspešni u prethodnih 450 minuta da se, pred kraj prelaznog roka, nisu ozbiljno pojačali trojicom iskusnih igrača, baš na pozicijama koja je šef struke označio kao problematične.

Izabrane vesti

Uneo je Nebojša Bastajić živost u ofanzivu, Bojan Matić doneo kretanjem puno prostora ostatku napada, a možda najvažnije - Marko Putinčanin je povezao sve linija tima iz Kruševca.

Pozicija zadnjeg veznog je često nezahvalna, još češće neprimetna, ali uvek - jedna od glavnih uloga u timu. Ona od koje u mnogome zavisi postojanost odbrane, razgradnja koncepcije igre rivala, brzina kreacije napada i preciznost veznog reda. Sve to, uz opasnost u skok igri kod prekida, doneo je Napretku prekaljeni Marko Putinčanin, zaigravši majstorski već posle samo nekoliko treninga s ekipom za prvi tim Čarapana.

Uz dolazak sjajnog veziste pod Bagdalu krenula je i uzlazna putanja forme tima, ali i njega samog, sve do kulminacije u subotu kada je dva puta tresao mrežu Kolubare, doneo Napretku nedostižnu prednost, sebe kandidovao za igrača meča.

Dešavalo mi se da postignem dva gola na utakmici, ali prvi put u karijeri da postignem oba glavom“, počinje intervju za Mozzart sport Putinčanin, čija statistika na najbolji način dopunjuje skoro perfektnu igru.

Imao je zadnji vezni tima iz Kruševca protiv Kolubare tačnost dodavanja od 84%, sa još višim procentom dobijenih duela (86%), uz skoro 70 pasova na meču. Nastavlja skromni vezista kruševačkog superligaša motivisaniji za razgovor o svim saigračima.

Cela ekipa je oživela posle prvog pozitivnog rezultata na našem stadionu. Nakon toga je sve krenulo da se okreće u našu korist, a ne mislim da se u sportu bilo šta dešava slučajno. Smatram da smo radom, pozitivnom energijom i elanom uspeli da napravimo dobre rezultate u poslednjim mečevima, ne računajući poraz od Zvezde. Naša ekipa poseduje ozbiljan kvalitet, koji je bio sputan nekim negativnim rezultatima iz uvoda prvenstva. Ponavljam, nedostajao je jedan podvig da svako pojedinačno vrati samopouzdanje i veru u kvalitet koji poseduje“.

Zabeležio je Napredak u nizu tri pobede na svom terenu, na četiri meča zaredom kod kuće nije primio pogodak. Putinčanin je, kao jedan od vodećih bedema odbrane, ponosan je na taj podatak.

Meni mnogo znači što smo na poslednjih pet utakmica primili samo dva pogotka, oba u gostima. Na svom stadionu smo pobeđivali sa sačuvanom mrežom i to dovoljno govori o čvrstini i sigurnosti tima“.

Pored Putinčanina, još jedan vezista blista u Napretkovoj sredini terena i igra verovatno u životnoj formi. Nemanja Krstić upisao je nove dve asistencije i sa ukupno četiri, uz dva pogotka, i direktno učestvovao u berbi bodova. Pritom, o njegovim kobno tačnim prekidama već uveliko priča cela fudbalska Srbija. Iskusniji vezista iznad pojedinaca postavlja ceo tim.

Ne bih izdvajao nikog od saigrača, jer naše najjače oružje jeste kolektiv. Ekipa ima dovoljan broj kvalitetnih igrača, i onih u vezi, i smatram da nije presudno za uspehe ko će se naći na terenu. Što se tiče Krstićeve igre - fenomenalna je, posebno prekid. Bukvalno nam je svaki velika šansa za gol. Neke smo i iskoristili. Prekid je važan segment u modernom fudbalu i verujem da ćemo nastaviti da budemo efikasni i na taj način“.

Smiruje strasti jedan od najiskusnijih u sastavu Napretka pred naredne runde, uz podsećanje da je i protiv Kolubare, pored sigurne pobede, sve moglo da počne drugačije.

Klub iz Lazarevca je ozbiljan protivnik, što su pokazali u uvodnim minutima meča kada su imali veliku šansu, a Petrić vrhunski odreagovao. Nakon toga, utakmicu smo rešili već u prvom delu i znalački uspeli da sačuvamo mrežu do kraja susreta. Dosta smo napredovali u igri, posebno posle pauze, međutim, ona se uvek može poboljšati. Sada je ključna stvar ne opustiti se i ne ulaziti u neku komfornu zonu, jer, ako mislimo da uradimo nešto stvarno vredno i dostojno našeg kvaliteta, moramo da se napnemo i da se potrudimo da zadržimo ovakav način rada sve do kraja sezone“.

Do završetka prvog kruga Mozzart Bet Super lige Kruševljane očekuju još dva meča, prvi narednog vikenda protiv Mladosti u Lučanima, protiv ekipe koje se trenutno nalazi u potpuno drugačijoj formi od Napretkove.

Očekuje nas svakako zanimljiv meč. Treba da zadržimo fokus na nama, da se dobro spremimo i da idemo od utakmice do utakmice pokušavajući do osvajamo što više bodova. U Kruševac sam došao s ambicijom da igramo pobednički fudbal, samim tim smatram da Napredak ima kvalitet za gornji deo tabele. Međutim, teren je jedino merilo za to“, završava nadahnut u priči, kao na terenu, odlični Marko Putinčanin.



tagovi

Marko PutinčaninMozzart Bet SuperligaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara