Prijović (©fknapredak)
Prijović (©fknapredak)

Kruševljani prebrinuli svoje i ostavili brige Subotičanima

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 15:57

Napredak na plus osam od zone baraža u kojoj ostaje njegov današnji rival Spartak – 1:0

Leži ove sezone Napretku subotički sastav. Slavio je tim iz Kruševca oba puta na strani: jednom u prvenstvu, drugi put u Kupu, a kod kuće, u Mozzart Bet Superligi, zabeležio pobedu i remi. Danas, na otvaranju plej-ofa, možda u najbitnijem duelu dva tima u sezoni, slavio je protiv Spartaka golom Prijovića, koji je, uz gol i jedan sjajan blok, najzaslužniji što su Čarapani upisali vredan trijumf i dobrano odmakli od dna tabele - 1:0.

Iznenađenje ili ne, tek u Surdulici, i pored dobre forme ovog proleća standardnog levog beka, Nikole Vukajlovića, ali i dobrih rezultata Čarapana, našao se na boku odbrane protiv Radnika u dresu Napretka Vladimir Prijović. Podbacio je čitav sastav Kruševljana na jugu Srbije, ali, očekivano ili ne, i danas je izdanak Zvezdine omladinske škole našao svoje mesto među prvih 11.

Izabrane vesti

Mnogo puta do sada Dragan Perišić je ponavljao da voli da izmeša sastav, da da minutažu skoro svakom igraču u rosteru i tako drži pažnju unutar svlačionice. Potvrdio je to beogradski stručnjak kada je sredinom drugog poluvremena umesto pridošlice iz Danske dao šansu baš Vukajloviću. A gađao je u centar danas kada je na teren ponovo poslao Prijovića. U 17. minutu susreta centrirao je sa desne strane iskusni Putinčanin, lopta u šesnaestercu jedva zakačila Rosnupa, no i takvu ju je spremno dočekao mladi bek na levoj strani i iz skoro mrtvog ugla gađao dalji Manojlovića, a lopta završila u maloj mreži za 1:0 za Napredak.

Tako su Kruševljani nagrađeni za bolji početak meča od Subotičana, koji su prvi put istinski pretili u 30. minutu meča, kada je Todoroski šutirao preko gola. A ta kakva-takva šansa za goste kao da je ponovo konkretizovala napade Napretka. Mogli su Čečarić i Šarić, obojica glavom, da iznenade bivšeg čuvara mreže Hetafea, ali se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću domaćina.

Nije Milan Milanović ništa menjao u pauzi, ali jeste probudio svoj sastav. U samo nekoliko minuta nastavka pokazao je Spartak više nego u celom poluvremenu. U centru pažnje bio je Hrstić. Prvi put kada je njegov udarac osujetio Petrić, a potom kada je šut mladog napadača blokirao Prijović. No, ataci Subotičana bili su kratkog daha, Napredak je brzo ponovo preuzeo konce igre i mogao da duplira prednost da su se Šarić i Bastajić nešto bolje snašli u kombinaciji koju je na kraju osujetio Manojlović.

Mogao je Knežević, taman što je ušao u igru, da upiše asistenciju, ali je Bastajić bio neprecizan. Iako otresitiji u drugom delu igre, nisu goste uspeli da naprave nove ozbiljne šanse, pa ostaju u zoni baraža Mozzart Bet Superlige, sa pozicijom niže posle pobede Mladosti u Lazarevcu (1:0).

Napredak još nije teorijski obezbedio opstanak, ali praktično je na korak od toga, jer se na šest kola do kraja šampionata nalazi na osam bodova više od lučanske Mladosti, sa prednošću nad rivalom zbog boljeg plasmana pred početak plej-auta.

NAPREDAK - SPARTAK - 1:0 (1:0)

/Prijović 17/

Stadion: Mladost, Kruševac

Sudija: Šegrt.

NAPREDAK: Petrić 7, Kerkez 7, Mršić 6,5, Prijović 7 (od 65. Vukajlović 6,5), Jovanović S. 6, Putinčanin 6,5, Stanković 6,5 (od 74. Krstić), Šarić 6 (od 65. Matić 6), Bastajić 7, Rosnup 5,5 (od 52. Knežević 6), Čečarić 6 (od 74. Ljubomirac).

SPARTAK: Manojlović 6,5, Ostojić 5,5, Bogićević 6, Vitorović 5 (od 85. Vidović), Tanasin 5,5, Đurasović 6, Tošeski (od 66. Marinković 5,5), Tumbasević 5,5, Bijelović 6, Todoroski 6 (od 66. Abraham 5,5), Hrstić 6,5 (od 85. Bugarin).

Igrač utakmice: Vladimir Prijović (Napredak) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 1. KOLO

Petak

Radnički Niš - Mladost GAT 0:1 (0:0)

/Marković 58/

Kolubara - Mladost Lučani 0:1 (0:1)

/Stanisavljević 8/

Subota

Napredak - Spartak 1:0 (1:0)

/Prijović 17/

16.30: (2,30) Javor (3,20) Radnik (3,00)



tagovi

Napredak KruševacSpartak Zlatibor vodaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara