Navijači Kruzeira (Foto: AFP)
Navijači Kruzeira (Foto: AFP)

Kruzeiro u penal drami srušio trećeligaša, Santos za 15 minuta "okrenuo" Koritibu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 04:53

Bez iznenađenja u revanš mečevima šesnaestine finala Kupa Brazila

Bez prevelikih iznenađenja protekli su večerašnji revanš mečevi šesnaestine finala Kupa Brazila. Svi favoriti odreda overili su plasman u narednu rundu, mada nisu svi bili podjednako ubedljivi.

Na primer, Kruzeiro je tek posle penal drame savladao Remo. Nadoknadio je tim iz Belo Orizontea minimalni zaostatak iz prvog meča (1:2), Edu je u 75. minutu anulirao sveukupnu prednost trećeligaša i odveo meč u penale, gde je popularna Raposa jedva izvukla živu glavu.

Izabrane vesti

Nije izgledalo da će biti toliko neizvesno. Edu koji je izborio penale promašio je uvodni jedanaesterac, ali su na njegovi sreću trojica saigrača redom pogađali, pa je Kruzeiro posle drugog promašenog penala gostiju u četvrtoj seriji, imao prvu meč loptu. Međutim, Rafael Silva i Ze Ivaldo redom su promašivali, pa su se gosti potpuno neočekivano našli u prilici da šokiraju Mineirao. No, nisu iskoristili šansu, Lailson je bio neprecizan sa bele tačke, da bi u osmoj seriji promašaj Evertona Sene koštao Remo eliminacije.

Fortaleza je u gostima kod Vitorije minimalnim trijumfom samo uveličala slavlje iz prvog meča (3:0, ukupnim rezultatom 4:0), Botafogo je u revanšu protiv Kelandije bio podjednako ubedljiv kao i pre tri nedelje (obe utakmcie dobio sa po 3:0), dok je Santos fantastičnim drugim poluvremenom "okrenuo" Koritibu i pronašao put do osmine finala Kupa. Novajlija u Seriji A je u prvom meču slavio minimalnim rezultatom, ali isti nije uspeo da odbrani na Vila Belmiro stadionu. Santos je sa tri gola u razmaku od 49. do 64. minuta uspeo da stvari preokrene u svoju korist i opravda ulogu favorita protiv tima koji je već dobio u drugom kolu ovogodišnje Serije A (2:1).

KUP BRAZILA - ŠESNAESTINA FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

Vitorija - Fortaleza 0:1 /prvi meč 0:3/

/Pikaču 90+3/

Petak

Kruzeiro - Remo, 1:0, penalima 5:4 /prvi meč 1:2/

/Edu 75/

Sao Paulo - Žuventus 2:0 /prvi meč 2:2/

/Arboleda 28, Igor Vinisijus/

Botafogo - Kelandija 3:0 /prvi meč 3:0/

/De Paula 41, Nasimento 67, 82/

Santos - Koritiba 3:0 /prvi meč 0:1/

/Leonardo 49, Madson 61, Fernandez 64/



tagovi

Kup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara