Navijači Deportivo Kukute na nekom od ranijih mečeva
Navijači Deportivo Kukute na nekom od ranijih mečeva

Kuknjava u Kukuti, Deportivo je umro

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 04:25

Kali će imati dva kluba u plej-ofu

Poznata su još dva učesnika plej-ofa kolumbijskog šampionata. Posle Santa Fea, Deportes Tolime, Deportivo Kalija i Atletiko Nasionala, u četvrtfinale su se još plasirali Deportivo Pasto i Amerika Kali.

Kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva, Deportivo Pasto je u direktnom okršaju na svom terenu savladao nekadašnjeg južnoameričkog prvaka Onse Kaldas sa 2:1 i obezbedio mesto među osam najboljih. Domaćinu je bio dovoljan i bod, ali je osvojio sva tri.

Izabrane vesti

Deportivo Pasto je poveo posle samo 46 sekundi igre pošto je Moreno bio precizan glavom. Silno oslabljeni gosti su napadali prosle primljenog gola, bili bolji i zasluženo izjednačili u 28. minutu posle šuta Garsije. Domaćin je u novo vođstvo došao šest minuta kasnije. Malagon se dobro snašao u gužvi i spoljnom pogodio suprotan ugao. Ispostavilo se da je to bio konačni rezultat. Domaćin je odrbanio prednost do kraja i plasirao se u plej-ofu u kojem skoro sigurno neće biti Onse Kaldasa kojeg sada samo teorija drži u igri pred poslednje kolo.

A u plej-ofu je i Amerika Kali koja večeras nije morala ni da izlazi na teren da bi upisala tri boda. Umesto gostovanja Deportivu u Kukuti, klub iz Kalija je dobio tri boda za zelenim stolom.

U Kukuti je situacija katastrofalna. Klub prolazi kroz najteži period u istoriji pošto je danas i zvanično finansijski likvidiran od strane kolumbijske vlade. Zbog nagomilanih dugovanja od 2012. godine, jedan od najstarijih kolumbijskih klubova je sada došao do kraja. Dugovanja od oko 5.000.000 evra nisu mogla da se servisiraju, grad je okrenuo klubu leđa, ostali klubovi su odbili apel za pomoć i Deportivo Kukuta ja praktično ugašena. Igrači su slobodni, večerašnji meč protiv Amerike iz Kalija je registrovan sa 0:3, a istim rezultatom će biti registrovan i duel poslednjeg kola protiv Atletiko Nasionala.



tagovi

Deportivo Kukuta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara