(©MNPress)
(©MNPress)

Kuljić pred duel sa velikim prijateljem: Rasterećeno protiv favorita, Đumi nam otežava posao

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 08:00

U OFK Bačkoj se, uprkos ulozi autsajdera, nadaju povoljnom rezultatu kraj Rasine

Subotnji dueli u okviru 27. kola Superlige doneće četiri direktna okršaja rivala u borbi za opstanak, međutim posebnu pažnju privlači meč između Napretka i OFK Bačke, koji će osim bitke za dragocene bodove predstavljati i susret dva višegodišnja saradnika.

Milan Kuljić, strateg gostiju, na trećem koraku od promocije pokušaće da sa svojim izabranicima napravi bodovni pomak i dopiše nove bodove na konto fenjeraša, a rival će mu biti nekadašnji bliski saradnik Milan Đumi Đuričić.

Izabrane vesti

"Pred nama je veoma teška i zahtevna utakmica, duel sa organizovanim i kvalitetnim rivalom kojeg predvodi stručnjak Milan Đuričić prepoznatljiv po tome što njegove ekipe krasi ofanzivno opredeljenje i strpljiva organizacija napada. Poseduju individualni kvalitet u svakoj liniji tima, od iskusnog golmana Ostojića, preko Milovanovića u defanzivi, Marijanovića i Tomića u sredini, do Luke Milunovića, Čečarića, Melunovića i Bačanina u ofanzivi. Takođe, tu su i fenomenalni bonnusi Kočić i Mršić", počeo je osvrt na današnji duel Kuljić.

Iako je ulogu favorita prepustio Kruševljanima, strateg OFK Bačke naglasio je da njegov tim na današnje gostovanje nije krenuo sa belom zastavom.

"Radi se o timu koji zaslužuje poštovanje i naravno da su favoriti, kako zbog pozicije na tabeli tako i zbog činjenice da imaju kontinuitet u zajedničkom radu. Rival ima i imperativ pobede, dok se nama ukazuje prilika da rasterećeno uđemo u susret, da pružimo maksimum i da tražimo svoju šansu".

SUPERLIGA SRBIJE, 13.00: (1,62) Napredak (3,50) OFK Bačka (6,75)

Duel kraj Rasine biće susret starih saradnika i prijatelja s obzirom na to da su Đuričić i Kuljić sarađivali dve godine u Fudbalskom savezu Srbije.

"Đuričić je bio koordinator instruktorske službe u doba dok sam ja bio regionalni instruktor za Beograd. Sa Đumijem sam dugo sarađivao u instruktorskoj službi Fudbalskog saveza Srbije, veliki smo prijatelji, bio mi je i mentor na UEFA Pro licenci i imam sjajno mišljenje o njemu kao čoveku i stručnjaku. Imajući u vidu da je on na klupi rivala znam da će današnji duel biti veoma težak i zahtevan".

Aktuelni strateg kluba iz Bačke Palanke na prethodna dva meča uspeo da probudi ekipu, ali je OFK Bačka osvojila samo bod u utakmicama protiv Voždovca (1:2) i Mladosti (1:1) iako je u oba meča prva stizala do vođstva. Upravo uzrok ispuštenih bodova u prethodnim susretima bio je povod za dublju analizu u Bačkoj Planci, ali je trka sa vremenom otežala posao stručnog štaba.

"Rano je da se sumiraju utisci, sve se dešava po ubrzanoj proceduri jer se utakmice igraju na svaka tri dana. Ipak, evidentna je pozitivna reakcija igrača, imamo iza sebe dve dobre utakmice u kojima smo nažalost spletom raznih okolnosti osvojili samo bod. Raduje pristup i želja igrača, međutim prošao je kratak period i ono gde vidim najviše prostora da se nadogradimo je taktički i psihološki momenat. Na svakoj utakmici smo dali gol. Iako je mesto na tabeli takvo kakvo jeste probali smo ofanzivnim opredeljenjem da ostavimo kvalitetan utisak i da pokažemo da možemo da budemo konkurentni i da pokažemo da možemo da osvajamo bodove. Verujem da ćemo nastaviti sa tim i nadam se da ćemo pokazati nešto veću dozu psihološke stabilnosti koja nam je zafalila u prethodnim utakmicama i koštala nas možda nekog boda više", kazao je Kuljić.

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Čukarički - Radnički Niš 0:0

Nedelja

13.00: (1,72) Inđija (3,60) Novi Pazar (5,20)

13.00: (2,00) Javor (3,45) Rad (3,80)

13.00: (2,10) Mladost (3,35) Metalac (3,60)

13.00: (1,68) Napredak (3,70) Bačka (5,30)

Ponedeljak

14.00: (1,35) TSC (5,00) Mačva (9,00)

14.00: (2,50) Proleter NS (3,25) Spartak Subotica (2,90)

14.00: (3,50) Radnik (3,30) Vojvodina (2,15)

16.05: (10,0) Voždovac (6,50) Crvena zvezda (1,25)

18.10: (1,17) Partizan (7,50) Zlatibor (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BačkaMilan KuljićMilan Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara