Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman pričao o astronomskom dugu, ali o kašnjenju plata nije informisan

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 00:06

Mora da proveri...

Bliže se izbori za predsednika u Barseloni, a situacija u klubu uopšte nije prijatna. Nema sumnje da, ko god pobedi, ogromne promene čekaju katalonskog giganta. Prva bi trebalo da bude uvođenje mera štednje, pošto klub duguje preko milijardu evra!

Neće sigurno petostruki evropski šampion i jedan od najvećih i najpopularnijih svetskih klubova propasti, kao što bi se odavno dogodilo s nekim manjim klubom, ali žestoko težak posao čeka onoga ko bude izabran na rukovodeću funkciju 7. marta. Trenutno se najveće šanse daju Đoanu Laportu, koji već ima iskustvo vođenja Barselone, a protivkandidati su mu Viktor Font i Toni Freića.

Izabrane vesti

Da je situacija napeta, dobro je upoznat trener Ronald Kuman, koji je na konferenciji za medije pred utakmicu Kupa kralja sa Rajo Valjekanom više govorio o finansijskim temama, nego sportskim.

Holanđanin nije krio da postoje problemi, mada je diplomatski izbegao priču o kašnjenju plata.

"Klubovi trpe finansijske probleme zbog Kovida 19. Barselona ima problem zbog nedostatka turizma, ali svi klubovi imaju loše brojke trenutno, Nije to samo ovde. Nisam, ipak, primetio da fudbaleri pate zbog tih problema. Mi smo svi već pomogli klubu pristavši na smanjenje plata", podsetio je Kuman na to da su igrači i stručni štab pristali da se odreknu 40 odsto svoje godišnje zarade, s tim da im taj novac bude nadoknađen u naredne četiri godine.

Pored toga, igrači Barselone pristali su na smanjenje zarada i proletos, kada se osetio prvi udar finansijskih gubitaka zbog pandemije korona virusa, ali sve to nije bilo dovoljno da bi primanja ostala redovna. Kuman, međutim, tvrdi da nije upoznat s kašnjenjem plata igračima.

"Ne znam da li je to tačno, morao bih da pitam. Do tada ne mogu da odgovaram na pitanja u vezi s tim", izbegao je trener razgovor na tu temu.

Kako bilo, fudbaleri Barselone moraće u sredu na teren stadiona "Valjekas" u predgrađu Madrida i od njih se očekuje pobeda. Mnogo lakše izvojevana nego u prošloj rundi protiv trećeligaša Kornelje, kada su igrani produžeci.



tagovi

Ronald KumanLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara