Leo Mesi (©Reuters)
Leo Mesi (©Reuters)

Kuman probudio duh najmoćnije Barse, Anoeta sravljena sa zemljom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 22:55

Dest i Mesi dvostruki strelci, Grizman i Dembele pogađali, Barsa ubedljiva

Pobedio je Real Madrid, slavio je Atletiko, a odmah zatim i Barselona! Deset kola pre kraja šampionata razlika između tri najbolje plasirana tima iznosi šest bodova što garantuje pravu dramu, verovatno do poslednjeg kola!

Za Barselonu predaja nije opcija uprkos katastrofalnom početku sezone jer bi već posle sledećeg kola, kada Atletiko gostuje Sevilji, razlika mogla teoretski da bude svedena na jedan bod. Da se Barselona više ne šali ni sa kim osetio je na svojoj kože Real Sosijedad koji je pretrpeo najteži poraz ove sezone – 6:1 (2:1).

Izabrane vesti

Eksplodirala je Anoeta, Lionel Mesi i društvo su je sravnili sa zemljom! Dva kola – devet golova! Doduše i dva primljena, ali to ne bi trebalo da zabrine ekipu Ronalda Kumana koja je vezala peti trijumf i sada može samo da vreba kiks Rohiblankosa i donese završnici sezone još veću dramu.

Sada kada Liga šampiona više nije opcija, Kuman može sve karte da baci na bitku za titulu. Upravo zato je na teren poslao sve raspoložive snage, zbog čega je apsolutno jasno zašto je konačna razlika bila ovolika. Daleko najbolju utakmicu ove sezone odigrala je Barselona večeras! Na travnatom tepihu Anoete videli smo priviđenje Barselone iz najboljih vremena, na momente je izgledalo da se katalonski velikan bukvalno poigrava s petoplasiranim timom Primere kao na futsalu. Toliko je dobro, opušteno, kvalitetno izgledala Barselona, Leo Mesi je plesao igralištem kao nekada i sve je delovalo kao da svi finansijski i kadrovski problemi uopšte ne postoje...

Imanol Alguasin je i pored svih problema sa povredama ostao veran svojoj taktici i na Barselonu krenuo u sistemu 4-3-3. Kuman je ponovo vrebao sa trojicom pozadi, Albom i Destom kao brzim bekovima i trozupcem Mesi – Grizman – Dembele napred, što se i te kako isplatilo. Holandski bek je večeras stigao do svog ligaškog prvenca u dresu Barselone, a ubrzo posle prvog upisao je i drugi gol čime je već u 53. minutu obezbedio tri boda i otvorio vrata saigračima da Sosijedad!

Kada se Dest ispucao, usledila je rafalna paljba napadačke trojke. Zapravo je seriju golova otvorio Grizman, da bi se onda Mesi s dva prelepa gola i Dembele upisali u listu strelaca i potvrdili da s ovom Barselonom više nema šale.

Utešni pogodak Sosijedadu doneo je Barenečea u 77. minutu. Sve je započeo sam, a onda je na asistenciju Karlosa Fernandeza postigao verovatno najlepši pogodak susreta.

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Betis - Levante 2:0 (0:0)

/Fekir 70, Huanmi 75/

Subota

Bilbao – Eibar 1:1 (1:1)

/Berčiče 9 – Kike 17/

Selta - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Mina 40 - Benzema 20, 30, Asensio 90+3/

Ueska - Osasuna 0:0

Valjadolid - Sevilja 1:1 (1:0)

/Oreljana 44pen - Bono 90+4/

Nedelja

Hetafe - Elče 1:1 (0:1)

/Unal 60 - Mila 19/

Valensija - Granada 2:1 (1:0)

/Vas 4, Blanko 66 - Soldado 90/

Viljareal - Kadiz 2:1 (1:0)

/Moreno 5, Baka 67 - Aleks 69/

Atletiko M. - Alaves 1:0 (0:0)

/Suarez 54/

Sosijedad - Barselona 1:6 (1:2)

/Barenečea 77 – Grizman 37, Dest 43, 53, Mesi 56, 90, Dembele 71/



tagovi

Lionel MesiUsman DembeleSeržinjo DestAntoan GrizmanBarselonaReal Sosijedad

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara