Mesi i Aguero (Reuters)
Mesi i Aguero (Reuters)

Kumovska veza i Mesijeva magija za overu prvog mesta, Kavani sklonio Brazil s puta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.06.21. | 03:51

Argentinski čarobnjak sa dva gola obeležio veče u kojem je je postao rekorder po broju nastupa u plavo-belom dresu, Urugvajci idu na Kolumbiju

Koliko fudbal postaje interesantniji i atraktivniji kada se Lionel Mesi zaigra sa loptom. Nije Lionel Skaloni želeo da odmara svog najboljeg fudbalera u poslednjem kolu grupne faze Kopa Amerike, a as Barselone se postarao da na pravi način obeležio skidanje Havijera Maskerana sa čela večne liste fudbalera sa najviše nastupa za Argentinu. Na večerašnjem 148. Mesi je postigao dva i namestio jedan gol za ubedljiv trijumf na gostovanju Boliviji - 1:4

Imali su u ovom veku Argentinci problema sa Bolivijom kada se igralo u La Pazu. Međutim, na Kopa Americi Bolivijci nisu imali klasičnu prednost domaćeg terena, nadmorske visine i atmosferskog pritiska koji ona sa sobom nosi.

Izabrane vesti

Bolivija je poznata kao reprezentacija koja gubi bodove čim vidi tablu sa precrtanim natipisom La Paz, tako da večeras protiv Argentine nije imala ni promil šanse. Počelo je Mesijevom magijom u šestom minutu kada je desetka Argentine bocnula loptu preko čuvara za Papua Gomeza, a fudbaler Sevilje zapečatio akciju sjajnim volej udarcem.


Kada meč počne u tom maniru, jasno je kakav su pravac zacrtali izabranici Lionela Skalonija. Oko pola sata kasnije, Papu je posle kontakta pao u kaznenom prostoru omogućivši Mesiju da postigne 75. gol za Albiseleste. U smiraj prvog dela proradila je kumovska veza Serhio Aguero - Lionel Mesi, navijačima Barselone koji su gledali meč verovatno pošla voda na usta, jer su verovatno u glavi već konstruisali sijaset sličnih situacija i golova. Kun je skoro sa centra igrališta prebacio odbranu, a Mesi iskoristio istrčavanje golmana i lob udarcem rešio pobednika već na pauzi. Aguero je asistencijom za kuma začinio svoj 100. nastup za Argentinu.

Isteklo je sat vremena igre, kada su Bolivijci preko Savedre kaznili grešku Argentinaca u poslednjoj trećini, a u 65. minutu konačnih 1:4 postavio je Lautaro Martinez, samo stotinak sekundi po ulasku u igru. Bilo je očekivano, mada je tako i zvanično potvrđeno prvo mesto u grupi, odnosno četvrtfinalni okršaj sa selekcijom Ekvadora.

U isto vreme, u Rio de Žaneiru, Urugvaj je pobedom nad Paragvajem pobegao od moćnih Brazilaca u nokaut fazi. Čak i remi bi mu bio dovoljan da izbegne neželjeno četvrto mesto, ali ekipa Oskara Tabareza ništa nije prepustila slučaju - 1:0.


Limitirala je protivnika na svega tri udarca ka golu (nijedan u kvir), a za to vreme je ona uputila čak 16 šuteva od kojih je jedan jedini završio u mreži. U 21. minutu sa bele tačke je loptu u mrežu zakucao, ko drugi, nego Edinson Kavani. Na taj način drugi strelac u istoriji nacionalnog tima poslao je Nebeskoplave na Kolumbiju i odveo svoju selekciju u gornji deo kostura gde je Argentina. Paragvaj, iako lošije plasiran, u četvrtfinalu ima na papiru lakši meč sa Peruom, ali ga ukoliko prođe, u borbi za finale očekuje Selesao.


KOPA AMERIKA - 5. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Utorak

Bolivija - Argentina 1:4 (0:3)

/Savedra 60 - Gomez 6, Mesi 33, Mesi 42, Martinez 65/

Urugvaj - Paragvaj 1:0 (1:0)

/Kavani 21/

**kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2021Lionel MesiEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara