Kenan Juldiz na prethodnom meču sa Frozinoneom (© Reuters)
Kenan Juldiz na prethodnom meču sa Frozinoneom (© Reuters)

Kup Italije: Juve bez Kjeze i Rabioa, Vlahović počinje na klupi

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.01.24. | 11:19

Jubilarna, 400. utakmica Masimilijana Alegrija na klupi ekipe iz Torina

(Od dopisnika MOZZART Sprota iz Rima)

Maks Alegri će voditi 400. put Juventus u svojoj karijeri. Na večnoj listi Stare dame samo su Đovani Trapatoni i Marčelo Lipi vodili Juve više puta u svojim karijerama.

Izabrane vesti

Juventus neće moći da računa na Federika Kjezu i Adrijena Rabio zbog povreda, kao i na Kena koji još nije spreman i razmišlja gde će da igra sledećih pet meseci s ciljem da se nametne Lučanu Spaletiju da ga pozove pod nacionalni barjak. Njih trojica neće biti ni u protokolu i gledaće meč sa tribina.

Kjeza i Rabio su izuzetno važni igrači za Juve, posebno kada je u pitanju ekonomija golova, uz Dušana Vlahovića, njih dvojica su jedini igrači Juvea koji su u 2023. stavili potpis na više od deset golova.

U tom kontekstu, dobra vest za Alegrija je oporavak Dušana Vlahovića od prehlade i povišene temparature. Šefa stručnog štaba Bjankonera će poštedeti srpskog asa napora svih 90 minuta i samo ako bude bilo neophodno ući će u igru u drugom poluvremenu. Jildiz i Milik će početi meč protiv tima iz Čočare, baš kao što je to bio slučaj pre dve nedelje kada se utakmica igrala na stadionu „Benito Stirpe“.

U tim Juvea se vraća Lokateli, dok će Bremer i Gati igrati od starta jer su obojica suspendovani za meč protiv Sasuola, jedinog tima koji je uzeo skalp Staroj dami u ovoj sezoni.

Frozinone je u Torino doputovao bez Markice, Kalaja, Baeza i Ojonoa. Na golu će stajtai rezervni čuvar mreže Čerofolini umesto standadnog Turatija. Podsetimo, u timu Frozinonea glavnu reč vode trojica igrača koji su stigli na pozajmicu iz Juvea, Sule, Kajo Žorže i Barenečea. Sule i Barenečea su već uverili upravu Juvea da ih treba vratiti na kraju sezone dok je sve još uvek otvoreno oko Kajo Žoržea.

Trener gostiju Di Frančesko će primenti limitiranu rotaciju kao u duelu sa Napolijem kada je dao šansu igračima iz druge linije. Neće biti iznenađenje ako Sule, primera radi, počne meč na klupi.

Juventus i Frozinone se nisu nikada sreli u Kupu Italije. U Seriji A i Seriji B Juventus je pobedio na šest od sedam prethodnih mečeva uz jedan remi. Ovo je prvo četvrt finale Frozinonea u istoriji dok je Juventus redovni polufinalista Kupa Italije u poslednja četiri izdanja. Poslednji put su Bjankoneri ispali u četvrtini finala pre pet godina od Atalante Đan Pjera Gasperinija koja je izbacila Milan i u polufinalu će igrati sa Fjorentinom.

Interesatno je da je Juve primio gol na sve tri poslednje utakmice u Kupu Italije, dok je Frozinone u seriji od devet mečeva u takmičenju na kojima redovno postiže barem pogodak.

Kuriozitet je da najmlađi fudbaleri koji su postigli gol u ovom izdanju Kupa Italije igraju upravo za Juve i Frozinone, Kenan Jildiz odnosno Arijon Ibrahimović, obojica su rođeni u 2005. godini.

Dušan Vlahović je postigao samo jedan gol u sedm mečeve odigranih u Kupu Italije, i to u finalu 2022. godini kada je Stara dama izgubila od Intera.

Pobednik će ukrstiti koplja sa Lacijom u polufinalu.

Projektovani sastavi

JUVENTUS 3-5-2: Perin - Gati, Bremer, Rugani - Vea, Mireti, Lokateli, Mekeni, Kostić - Jildiz, Milik.

FROZINONE 3-4-3: Čerofolini - Okoli, Romanjoli, Lusuardi - Garitano, Brešanini, Barenečea, Đeli (Kvernadze) - Ibrahimovć, Kajo Žorže (Kuni), Harui.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Fjorentina - Bolonja 0:0, penalima 5:4

Sreda

Lacio - Roma 1:0 (0:0)

/Zakanji 51pen/

Milan - Atalanta 1:2 (1:1)

/Leao 45 - Kopmejners 45+2, 59 penal/

Četvrtak

21.00: (1,40) Juventus (4,60) Frozinone (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Masimilijano AlegriKup ItalijeJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara