©AFP
©AFP

Kup kao uteha: Porto uz trofej spustio zavesu na sezonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 20:58

Braga poklekla u drugom poluvremenu finala (0:2)

Posle šampionske trke u kojoj su ostali iza Benfike, Porto i Braga su finale Kupa Portugalije dočekali kao priliku da ublaže rane, a trofej na spuštanju zavese pripao je Zmajevima koji su u drugom poluvremenu slomili optor protivnika (2:0).

Izabranici Serža Konseisaa uprkos seriji pobeda u prvenstvu nisu uspeli da nadoknade minus u trci sa Benfikom, te su duel u Lisabonu dočekali motivisani da utisak poprave novim treofejem, trećim ove sezone posle superkupa i Liga kupa Portugalije.

Izabrane vesti

Dominacija Zmajeva u prvom poluvremenu nije krunisana golom, ali je praktično prva ozbiljnija pretnja u nastavku donela vođstvo Portu. Posle nekoliko razmenjanih pasova na sredini terena i stvorene prednosti Otavio je odložio loptu na levi bok za Galena koji je potom poslao oštar centaršut u peterac gde je Andre Orta u želji da izbije loptu nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

Uprkos vodećem golu, slavlje Porta trajalo je samo devet minuta, a razlog za brigu vicešampiona predstavljao je grub faul Vendela za direktan crveni karton. Uprkos brojčanoj prednosti Beraga nije uspela da se rezultatski vrati u igru, naprotiv, u 79. minutu Niakate je neopreznim startom zaradio isključenje i tako olakšao posao rivalu, koji je samo dvam inuta kasnije kaznio nesmotrenost Francuza.

Na presing Brage Porto je odgovorio akcijom iz brze trenzicije. Galeno se ponovo našao u fokusu usled prodora po levom boku, a ovaj put njegova lopta u šesnaesterac stigala je do saigrača, odnosno Otavija koji je iz prve prosledio iza leđa Mateusa.

Drugim golom Porto je oklonio sve dileme, rutinski stigao do trofeja i stavio tačku na takmičarske izazove u Portugaliji, istovremeno ostavivši rivala u senci imajući u vidu da je Braga dugo bila konkurent za titulu, a da je na kraju godinu završila bez značajnijeg uspeha i ijednog trofeja.

KUP PORTUGALIJE – FINALE (LISABON)

Nedelja

Braga - Porto 0:2 (0:0)

/Orta 53ag, Otavio 81/


tagovi

Kup PortugalijeBragaPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara