Detalj sa meča (©Kup prijateljstva)
Detalj sa meča (©Kup prijateljstva)

KUP PRIJATELJSTVA: Partizan startovao remijem protiv Akademije Pandev, protiv Sarajeva za četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 14:30

Sloboda iz Užica izgubila od imenjaka iz Tuzle

Jedan bod iz dve utakmice srpskih predstavnika na Kupu prijateljstva na Zlatiboru. Sloboda iz Užica je na startu turnira izgubila od imenjaka iz Tuzle sa 1:0, dok je Partizan platio ceh naivno primljenog gola u sudaru sa Akademijom Pandev i uprkos dominaciji na terenu morao da se zadovolji remijem – 1:1.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj terenskoj inicijativi beogradskog tima, ali i čvrstoj igri bez mnogo šansi. Ipak, u smom finišu gol. Makedonski tim je poveo u 33. minutu igre kada je posle jednog slobodnog udarca u kaznenom prostoru crno-belih zavladala potpuna konfuzija što je umeo da iskoristi Krstevski i rezantnim šutem sa ivice kaznenog prostora donese prednost Akademiji Pandev.

Izabrane vesti

Od tog trenutka Makedonci su ušančili ispred svog šesnaesterca i loptu prepustili protivniku, ali crno-beli dugo nisu uspevali da materijalizuju potpunu terensku inicijativu mada su imali dve dobre prilike. Tada je ipak izostala realizacija, prvo Trifunovića, a potom i Vlahovića, ali je bar stigao taj izjednačujući pogodak posle još jedne zbrke, sada ispred gola Akademije Pandev. U toj gužvi najbolje se snašao Stjepanović i Partizan je stigao do boda, pa će o plasmanu u četvrtfinale odlučivati u sudaru sa Sarajevom u četvrtak od 14 sati.

Prođe li u četvrtfinale dobiće protivnika iz Grupe C u kojoj su zagrebački Dinamo, subotički Spartak i Borac iz Banjaluke.

U prvom meču dana, užička Sloboda je izgubila od imenjaka iz Tuzle, pošto je već u trećem minutu utakmice Draškić na jedan oštar centaršut sa leve strane nesmotreno reagovao i sa peterca loptu zakucao u sopstvenu mrežu.

Užičani su u nastavku imali inicijativu, jednu izuzetnu šansu, ali nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu pa su takmičenje počeli porazom.

Sloboda narednu utakmicu igra sa braniocem titule Vojvodinom, koja je prošle sezone savladala Partizan boljim izvođenjem finala, a dva najbolja tima iz Grupe D u četvrtfinalu će se ukrstiti sa prvim i drugim iz Grupe B u kojoj su Crvena zvezda, Željezničar i OFK Titograd.

A grupa: Partizan, Akademija Pandev, Sarajevo

B grupa: Crvena zvezda, Željezničar, OFK Titograd

C grupa: Dinamo Zagreb, Borac Banjaluka, Spartak Subotica

D grupa: Vojvodina, Sloboda Tuzla, Sloboda Užice


tagovi

Akademija PandevSloboda Tuzla

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara