Tibo Kurtoa (©Reuters)
Tibo Kurtoa (©Reuters)

Kurtoa obavestio Real da ne ide na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 15:29

Radio Marka tvrdi da će tokom leta ostati u klubu

Kvalifikacije su tek završene, do Evropskog prvenstva u Nemačkoj ostalo je nešto jače od pola godine, a prilično izvesno otpalo je jedno veliko ime. Radio Marka plasirala je informaciju da Tibo Kurtoa neće biti deo reprezentacije Belgije.

Golman Real Madrida je sredinom avgusta završio trening u suzama, pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena. Momentalno su u Kraljevskom klubu znali da je za njega sezona maltene gotova, jer u najboljem slučaju vratio bi se u maju, zbog toga je i angažovan Kepa Arizabalaga. A, belgijski čuvar mreže navodno je doneo odluku da tokom leta ostane u klubu i ne priključi se državnom timu.

Izabrane vesti

Želja Tiba Kurtoe je da se u potpunosti posveti oporavku, da ne žuri sa povratkom na teren i bude siguran da je sve u najboljem redu. Zvanične potvrde još nema da će propustiti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ćute kao zaliveni u Belgiji, mada dalo se naslutiti da bi tako moglo da bude.

“Rehabilitacija ide dobro, ali korak po korak. U svakom slučaju, pauza će trajati između sedam i devet meseci. Dakle, ako budem imao sreće, moću ću da treniram i igram u maju. Ali, videćemo. Što se pre vratite, to je veći rizik. Naravno da ne želim da rizikujem”, rekao je nedavno Tibo Kurtoa.

Pitanje je u kakvoj formi bi Tibo Kurtoa bio sve i da se oporavi, te dobije poziv selektora Domenika Tedeska. No, nepoznanica je i da li bi stigao na njegovu adresu, jer ušli su u konflikt kada je Italijan posle povrede Kevina de Brujnea odlučio da kapitensku traku poveri Romeluu Lukakuu.

Domeniko Tedesko izneo je detalje privatnog razgovora sa golmanom Real Madrida, zatim se Tibo Kurtoa oglasio putem društvenih mreža i izneo svoju verziju. Štošta je ostalo nerazjašnjeno…


tagovi

Tibo KurtoaFudbalska reprezentacija BelgijeEURO 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara