Navijači Milana (Reuters)
Navijači Milana (Reuters)

Kurva sud: Spustite mobilne telefone

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 16:34

Navijači Milana spremaju novu spektakularnu koreografiju za večeras

Italijanska ultras scena je već decenijama jedna od najpoznatijih na svetu, navijačke koreografije su baš iz Italije stigle na stadione širom sveta, među kojima i na beogradsku Marakanu...

Posebno se koreografijama ističu najvatrenije pristalice milanskih velikana Milana i Intera. Često tu ima i duhovitih poruka, navijačkog nadmudrivanja... Kao na prošlom meču Lige šampiona na San Sira kada su Milanovi tifozi odgovorili navijačima Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Podsetimo, ultrasi Pari Sen Žermena su u prvom meču na Parku prinčeva imali koregrafiju na kojoj je bio legendarni Žan Pol Belmondo koji puca iz pištolja. Odgovor na San Siru je bio iz filma Matriks sa scenom u kojoj glavni junak Neo zaustavlja metak rukom.

Milan i večeras kao protiv Svetaca čeka meč "biti ili ne biti" protiv Borusije Dortmund, a najvatrenije pristalice su opet spremile koreografiju. Uz zanimljiv zahtev.

Ono što delu navijačkog sveta ide na živce poslednjih godina su navijači sa mobilnim telefonima koji umesto da navijaju ili makar gledaju utakmice, dobar deo meča provedu snimajući se i fotografišući.

Kurva sud, odnosno južna tribina na kojoj su smešteni najvatreniji tifozi Rosonera je za večerašnji meč poslalu poruku koju su čak i igrači poput Rafaela Leaa podelili i složili se sa njom.

“Za večeras je spremna koreografija na sva tri prstena južne tribine. Apelujemo da svi koji mogu, dođu obučeni u crno. Ne samo na južnoj, nego na svim tribinama. Na sedištima će vas sačekati obojeni komadi kartona koje ćete podići i raširiti kada spiker bude čitao startnu postavu Milana. I nemojte da koristite mobilne telefone tokom koreografije”, piše u poruci Kurve sud.

Videćemo kakav će biti odgovor navijača i da li je danas nemoguće izbeći mobilne telefone i selfije na tribinama.


tagovi

koreografijeKurva Sudnavijači

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara